U subotu, 30. kolovoza, u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, održava se četvrti po redu sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo. Sajam će se održavati u središtu Virovitice, na Trgu kralja Tomislava, gdje će promet biti zatvoren za sva vozila.

Agroexpo će ove godine okupiti ukupno 80 izlagača s područja Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske te Brodsko-posavske županije. Sudjelovanje za sve izlagače na sajmu je besplatno, što znači da su izlagačima u potpunosti pokriveni troškovi promotivnog štanda.

Sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo i ove će godine objediniti razne izložbe i ocjenjivanja, a to su: 11. županijska izložba voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda, 9. županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda, 6. međunarodno ocjenjivanje meda, 4. izložba ljekovitog bilja i 4. izložba vina.

Organizatori i pokrovitelji 4. sajma Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Županijska podružnica Poljoprivredne savjetodavne službe i Županijski savez poljoprivrednih udruga.