Mnoštvo članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice, u Hrvatskom domu u Suhopolju obilježilo je 23. obljetnicu osnutka i aktivnog rada Hrvatske demokratske zajednice. Uoči svečane sjednice, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u središtu Suhopolja, odana je počast svima onima koji su svoj život dali za Domovinu.

Svečanost obilježavanja nastavljena je uz nazočnost velikog broja članova HDZ-a kao i stranačkog vodstva, gdje je mnoštvu obljetnicu čestitao predsjednik ŽO HDZ-a Josip Đakić, dopredsjednik ŽO HDZ-a i kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, predsjednik Mladeži HDZ-a VPŽ Dalibor Per kao i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Marijan Brlek… Svečanosti su između ostalih, nazočili i mnogobrojni gosti, među kojima su bili i dopredsjednik ŽO HDZ-a VPŽ Josip Nemec, predsjednici općinskih organizacija Voćina, Predrag Filić i Čačinaca, Mirko Mališ, kao i načelnica Suhopolja te predsjednica zajednice žena HDZ-a Suhopolja Zlata Šljivac…

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Suhopolje, Marijan Brlek, čestitajući osnivačima, podsjetio je na dane kada se je prije 23 godine u Suhopolju osnivao HDZ. Podcrtao je kako je upravo Hrvatska demokratska zajednica od tada uvijek i pobjeđivala u Općini Suhopolje, a da će tako biti i na skorašnjim lokalnim izborima.

Suhopolje je oduvijek bila kolijevka HDZ-a. Danas imamo više od 650 članova i ne smijemo dopustiti da na vlast dođu oni koji trenutno katastrofalno vode Hrvatsku.

Predsjednik Županijske mladeži HDZ-a, Dalibor Per, istaknuo je kako će HDZ u Suhopolju, kao i Virovitičko-podravskoj županiji, te Hrvatskoj i nadalje biti pobjednička snaga, jer Hrvatskoj treba nova snaga, a upravo je to HDZ.

Dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i kandidat za župana Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, uz čestitku na obljetnici, naglasio je kako će se upravo na području Općine Suhopolju, u budućnosti investirati u dva najznačajnija investicijska projekta na području VPŽ.

Sve što je nepravljeno na području Suhopolja, napravljeno je zahvaljujući vama, ali i vašoj ljubavi prema Hrvatskoj i HDZ-u, jer da nije bilo vašeg povjerenja, ne bi ni svega ovoga bilo. Mogu vam najaviti dva najznačajnija projekta Virovitičko-podravske županije, koja će se raditi, tu, na području Suhopolja. Obnova Dvorca u Cabuni koji će postati hospicij, gdje će se zaposliti 40 do 50 ljudi… Kao što znate, od prošle godine, Virovitičko-podravska županija je vratila oteto, kupila je Suhopoljski dvorac, naš ponos, koji se nalazi u suhopoljskom grbu i njemu ćemo vratiti sjaj koji je nekada imao. Očekujemo građevinsku dozvolu već ove godine. Biti će to prekrasan turistički objekat. U ta dva projekta biti će uloženo više od 100 milijuna kuna.

Čestitajući nazočnima obljetnicu HDZ-a predsjednik ŽO, Josip Đakić, uz naglasak kako će već 14. travnja HDZ s koalicijskim partnerima pokazati svoju snagu na izborima za EU parlament, podcrtao je kako će HDZ i ovoga puta, na području VPŽ ostvariti pobjedu u svim općinama i gradovima.

– Moramo spriječiti da ova crvena koalicija sa SDP-om na čelu vodi Hrvatsku u ponor. Oni ne priznaju ništa što je hrvatsko i zato branitelje nazivaju crnokošuljašima. Ne rade ništa u interesu Hrvatske. Podigli su PDV, porezima su uveli nove harače, poskupio je plin, struja… Za njihove vladavine, ugašeno je 20.000 obrta, mnoštvo mljekara doživjelo je katastrofalnu sudbinu… I zbog svega toga, da nam takvi koji ne znaju, ne bi u budućnosti krojili sudbinu, nastavite i nadalje glasati za HDZ, kako ovdje u Suhopolju, u Virovitičko-podravskoj županiji, Hrvatskoj. Oni koji su danas u Banskim dvorima, ne znaju, neće i ne žele raditi za dobrobit Hrvatske. Zbog toga nema niti investicija, a nalazimo se na rubu provalije, no dok smo ovako složni kao u Suhopolju, za njih neće biti prolaza.