U Hrvatskom domu u Suhopolju, održana je 24 obljetnica Hrvatske demokratske zajednice za općinu Suhopolju. Uz mnoštvo članova i simpatizera obljetnicu je domaćinima, između ostalih, čestitao i saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić, kao i brojni stranački prvaci iz cijele Virovitičko-podravske županije, Josip Nemec, Ivica Kirin, Đuro Bukvić, Josip Granjaš, Mato Damjan, Mirko Mališ, Milan Dundović, Dalibor Per…

Na početku skupa, zahvalu osnivačima i svima onima koji su sudjelovali u stvaranju HDZ-a na ovim prostorima, uputio je predsjednik Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Suhopolja i načelnik općine, Marijan Brlek:

– S ponosom se sjećamo svih onih koji su prije 24 godine pristupili i ostali vjerni Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Ovdje u Suhopolju, HDZ samostalno ili s koalicijskim partnerima 24 godine radi za dobrobit svog naroda. I danas je Hrvatska demokratska zajednica jedina snaga koja može izvući Hrvatsku iz problema. Tu nam snagu daje i naša mladost, jer svakim danom, sve više mladih dolazi u HDZ.

Marijan Brlek je govorio i o mnogobrojnim projektima na području općine Suhopolje, a kao jedan od najvažnijih je da svako naselje u ovoj općini ima pitku vodu i mogućnost priključenja na vodovod.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Dalibor Per, u svom je obraćanju kazao “kako je uvijek ponosan kada je u Suhopolju, jer se ovdje vidi snaga HDZ koja leži u zajedništvu”.

Predsjednik Udruge općina Republike Hrvatske, Đuro Bukvić, posebno se osvrnuo na najave kukuriku vlade na gašenje općina:

– HDZ je garancija opstojnosti hrvatskog naroda, a ne kukuriku koalicija. Oni žele ukinuti općine u kojima živi 1.3 milijuna ljudi u RH, kazujući da to diktira Europa. Zaboravljaju da je Hrvatska 2008. godine s EU potpisala povelju po kojoj svaka država sama bira koliko će imati općina i gradova i Europu ne zanima kako će netko urediti stvari. Ako se budu gasile općine, nestat će hrvatskog sela. Njima je najlakše nešto ukidati. Na području naše županije, ukinuli su županijski sud, Ured državne uprave, nema više carinarnice, neće biti niti bolnice. Prema njima Hrvatska treba biti u 4 geta. No, dok god HDZ ima snagu zajedništva neće izgubiti izbore i to je naša snaga.

U svom emotivnom obraćanju, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Josip Đakić je kazao:

– I danas kada se sjećamo dana ponosa i slave, sjećamo se i prvog predsjednika Hrvatske dr. Franje Tuđmana. On je pred nas postavio zadaće i one su ostvarene. Hrvatska je danas članica Europske unije, NATO saveza i hrvatski jezik je 24 jezik u Europi. No i taj ulazak Hrvatske u Europu, kukuriku vlada je zacrnila i pokvarila, narušivši ugled naše zemlje, zbog jednog krvnika komunističke UDBA-e. Danas smo i svjedoci kako neki s četničkim obilježjima hodaju Hrvatskom i ništa im se neće dogoditi. Vjerujemo kako će se i pred Haškim sudom utvrditi genocid i zločin koji je u Domovinskom ratu počinjen prema Hrvatskoj.

Đakić je govorio i o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj:

– SDP i njihovi koalicijski partneri, dotjerali su Hrvatsku do kolapsa. Približavamo se brojci od 400.000 nezaposlenih, a pritom svakim danom vidimo razmjere nesposobnosti ove vlasti. Pa tako vidimo da bivši pomoćnik ministra Branko Šegon nije u zatvoru, a ministar financija, Slavko Linić, usprkos svemu još nije dao ostavku. Oni su “nule” i kao ljude i kao stručnjaci. Nama jedino predstoji, skupiti se i raditi sve za Hrvatsku, a prvenstveno raditi na rastu i zapošljavanju. Za vrijeme dok se sve to događa, predsjednik Josipović šuti i gleda već dvije godine beznađa. Nakon 2000. godine smo imali predsjednika lakrdijaša, i predsjednika koji je “mlaka voda”. To nam više ne treba, želimo predsjednika koji će čuvati i braniti interese Hrvatske – zaključio je između ostalog Josip Đakić.

Inače, uoči proslave 24 obljetnice HDZ za Općinu Suhopolje, mnoštvo članova, predvođenih predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a Marijanom Brlekom, položilo je vijenac i zapalilo svijeće, u središtu Suhopolju, kod spomen obilježja za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

[g-gallery gid=”19900″ random=”1″ watermark=”1″]