U Suhopolju održana Eko lutkarska radionica

0
1010
EKO lutkarska radionica

Lutkarska EKO radionica održana je za učenike šestih razreda Osnovne škole Suhopolje u suradnji s  Udrugom mladih KRIK Slatina i Udrugom KrEdA Suhopolje u okviru projekta Mladi za održivu zajednicu i projekta Sinegrija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost.

Tijekom  dvodnevne radionice učenici su se  upoznali s tehnikama lutkarstva i tipovima lutaka, korištenjem vlastitoga tijela u animaciji lutaka, likovnošću lutaka, elementima kazališta, odnosom glumac – lutka te kreativnim stvaranjem.

Radionica je imala ekološku tematiku kako bi se kod učenika razvila svijest o brizi  za  okoliš. Učenici su izrađivali lutke od otpada, animirali te osmišljavali male predstave.

Lutkarsku EKO radionicu vodile su  magistre glume i lutkarstva, Mirna Ostrošić i Sara Ipša.

Sudjelovanje u lutkarskoj EKO radionici omogućilo je učenicima da aktivno promiču održivi razvoj te prosuđuju kako različiti oblici djelovanja utječu na održivi razvoj.

Oba projekta financirana su iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u okviru projekata za Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije.

                                                                                Ivančica Fett-Škvarić