Policija intenzivno utvrđuje okolnosti stradanja dviju mlađih osoba na Papuku, čija su smrznuta tijela pronađena u ponedjeljak.

Jučer, 25. siječnja, u šumskom predjelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika pronađena su smrznuta tijela dviju mlađih muških osoba. Tijelo prve osobe pronašli su oko 9.45 sati djelatnici tvrtke koja se bavi čišćenjem snijega prilikom prolaska teretnim vozilom s ralicom na spomenutoj relaciji, dok je drugo tijelo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji 3-4 kilometra dalje, prilikom dolaska do šumskih radnih strojeva, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Iako se na prvu pomislilo kako bi moglo biti riječi o migrantima, novije okolnosti ne isključuju mogućnost da je riječ o lokalnim stanovnicima koje je na Papuku zateklo i iznenadilo nevrijeme. Naime, iako je prekjučer bila južina pa prema tome i toplo, navečer je to područje pogodilo snažno snježno nevrijeme i palo je oko 30 cm snijega. Uz njih nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

Kako neslužbeno doznajemo, pronađeni muškarci nisu bili adekvatno odjeveni za takve uvjete (bili su u tenisicama), odnosno nisu bili u planinarskoj opremi. Nesreća ih je snašla na oko 600 metara nadmorske visine.  Oba tijela, po nalogu županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, prevezena na Odjel patologije u OB Virovitica radi obdukcije te utvrđivanja identiteta. – Nakon dobivenih informacija naknadno ćemo obavijestiti javnost – zaključili su.

13:00h

Pronađene smrznute osobe su s područja Požeško-slavonske županije

Danas 26. siječnja u 12 sati u OB Virovitica, od strane obitelji provedeno je prepoznavanje dvoje smrznutih tijela muških osoba, gdje je pritom utvrđeno kako se radi o 26 – godišnjaku i 38 – godišnjaku sa područja Županije Požeško-slavonske.

Obdukcije jednog tijela biti će provedena danas oko 13 sati, a drugog tijela sutra, 27. siječnja u 9 sati, javljeno je iz PU virovitičko-podravske.