U utorak, 22. ožujka, pod predsjedanjem Ana-Marije Petin, u Virovitici je održana 11. sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Sjednici su prisustvovali, uz predsjednicu Županijske skupštine Anu-Mariju Petin i potpredsjednike Skupštine Matu Bubaša i Davora Butorca, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, zamjenici župana Zdravko Dijaković i Igor Pavković, županijski vijećnici, ravnatelji županijskih ustanova te pročelnici županijskih upravnih odjela.

U prvom dijelu sjednice, tijekom Aktualnog sata, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak te ravnatelji županijskih ustanova i pročelnici upravnih odjela, odgovarali su na pitanja klubova vijećnika, kao i ona pojedinačna.

Riječi je bilo o vraćanju bolnica osnivačima budući da sanacija niti u jednoj bolnici nije napravljena. Prestanak sanacija je u tijeku te po izglasavanju Zakona Županija treba u roku 15 dana formirati novo Upravno vijeće i novog v.d. ravnatelja, čime sanacija automatski prestaje. Dug Opće bolnice Virovitica narastao je na čak 69 milijuna kuna. Prema riječima Sanje Bošnjak, sada preostaje preuzimanje bolnice s ovim gubitkom koji se neće nadoknađivati iz državnog proračuna, već kroz uštede u samom poslovanju bolnice.

Također, govorilo se i o reformi Hitne medicinske pomoći, odnosno o prijedlogu nove mreže pošto su nam hitni bolnički prijemi prebukirani i ne odgovaraju postojećim potrebama. Riječi je bilo i o budućim natječajima u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014.-2020., kao i prekograničnoj suradnji Hrvatska – Mađarska Interreg V-A.

Nakon aktualnog sata, uslijedila je rasprava u skladu s dnevnim redom na kojem su bile 22. točke.

– Dvije točke Dnevnog reda Skupštine bile su vezane uz budući razvoj Panonskog drvnog centra kompetencija, odnosno riječ je o osnivanju trgovačkog društva koje će raditi na održivosti samog Centra. Također, razgovarali smo i o potrebi za gospodarskom djelatnošću u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovačkoj Dubravi s obzirom da tamo pripremamo objekt za školu u prirodi za učenike osnovnih škola diljem RH – rekla je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.