U srijedu, 30. travnja 2014. godine u 11 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je regionalni stručni skup – edukacija o novim drogama. Osim za stručnjake iz Virovitičko-podravske županije, skup je bio namijenjen i za stručnjake iz Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Edukaciju je vodila Lidija Vugrinec, dipl. krim., voditeljica Odjela nacionalne informacijske jedinice za droge i poslove međunarodne suradnje u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske.


Skup su zajednički organizirali Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije, a ova je zajednička organizacija primjer dobre međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti. Činjenica da je regionalni skup održan upravo u Virovitičko-podravskoj županiji rezultat je kvalitetnog višegodišnjeg rada u Virovitičko-podravskoj županiji na međusektorskoj suradnji u području prevencije i suzbijanja ovisnosti.
U ime Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije skup je pozdravio predsjednik Povjerenstva i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, a nazočio mu je i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i član Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.