U Virovitici obilježen Dan policije

Objavljeno:

spot_img

 

Dan-policije-14---2

Virovitički policajci, polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim policajcima,  obilježili su  Dana policije.

Program obilježavanja, započeo je nekoliko dana prije središnje proslave, prigodnim sportskim, aktivnostima koje su započele 18. rujna u Orahovici natjecanjem u tenisu, gdje je sudjelovalo 9 natjecatelja a najbolje rezultate su postigli: 1. mjesto,  Gjogj Leo, 2. mjesto, Herceg Tomislav, dok je 3. mjesto pripalo,  Moslavac Željku.

Sportska takmičenja su nastavljena 19. rujna na kuglani u Pitomači, gdje je održano natjecanje u kuglanju u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Poredak u ekipnoj konkurenciji: 1. Udruga umirovljenika PU VTC, 2. ekipa Policijske uprave, 3. Postaja prometne policije Virovitica, dok je u pojedinačnoj konkurenciji poredak je sljedeći: 1. Gojević-Zrnić Stipan (umirovljenici), 2. Štulec Ivan (PU VTC), 3. Jovanović Zdenko (umirovljenici). U natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa i 20 natjecatelja.

Na streljani lovačke udruge „Prigorje“ u Rezovcu, dana 23. rujna, održano je natjecanje u streljaštvu, disciplina borbena sačmarica. U pojedinačnoj konkurenciji sudjelovalo je 20 natjecatelja, a poredak prva tri natjecatelja je: 1. Jerbić Zoran (Ured načelnika), 2. Buneta Miroslav (PP Slatina), 3. Kovačević Miroslav (IJP).

Sportska natjecanja završila su 25. rujna malonogometnim turnirom u Gornjim Bazjama, gdje je nastupilo je 8 ekipa, a poredak je sljedeći: 1. PP Pitomača, 2. PP Virovitica, 3. IJP Virovitica. Kroz razne sportske discipline koje su se održavale povodom Dana policije nastupilo je oko 100 natjecatelja iz PU virovitičko-podravske.

Svake godine se povodom Dana policije u suradnji s gradskim Crvenim križem organizira akcija dobrovoljnog davanja krvi za djelatnike PU. Ove godine akciji se odazvalo 22 djelatnica i djelatnika virovitičke Policijske uprave.

Kao i svake, tako i ove godine, obilježavanje Dana policije, nije prošlo bez roditelja i obitelji poginulih policajaca, koji su u prostorije policijske uprave, pristigli već u jutarnjim satima.

Sama svečanost obilježavanja Dana policije, ove godine protekla je nešto skromnije, a započela je u 9.40 sati, gdje su izaslanstva PU virovitičko – podravske na čelu sa zamjenikom načelnika PU Zoranom Jerbićem, Županije Virovitičko – podravske, Grada Virovitice, obitelji poginulih policajaca, braniteljske udruge proizašle iz domovinskog rata Virovitičko – podravske županije i Udruge Prvi hrvatski redarstvenik iz VPŽ, uz nazočnost brojnih građana, položili vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježje ispred zgrade policijske uprave.

Sveta misa za sve poginule, održana je u crkvi Sv. Roka u Virovitici, s početkom u 10 sati, gdje su pročitana i sva imena poginulih hrvatskih vitezova. (viroviticko-podravska.policija.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni