U Virovitici održan sastanak na temu finalnih aktivnosti vezano uz osnivanje Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva

Objavljeno:

spot_img

U srijedu, 22. srpnja, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je sastanak proizvođača mlijeka s područja Virovitičko podravske i Bjelovarsko bilogorske županije kako bi se finalizirale aktivnosti vezane uz osnivanje Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva. Nastavak je to inicijative koju su pokrenuli proizvođači mlijeka, a prepoznala Županija te ima za cilj udružiti proizvođače i na taj ih način kvalitetnije pripremiti za njihovo buduće poslovanje te nastup na tržištu.

Sastanak je održan u organizaciji Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije na čelu s pročelnikom Tugomirom Majdakom.

Virovitičko-podravska županija je pripremila svu potrebnu dokumentaciju za provedbu Projekta Centar za razvoj mliječnih proizvoda te isti ima velike mogućnosti za realizaciju kroz Program ruralnog razvoja, a u sklopu buduće Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva.

Proizvođačka organizacija je pravni oblik udruživanja kojeg kroz legislativu Uredbi preferira Europska Komisija, a zajednički nastup na tržištu mlijeka mogu imati i proizvođačke organizacije iz dvije ili više država članica Europske unije koje se udružuju u Transnacionalnu organizaciju u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda.

Način i proceduru udruživanja i odobravanja Proizvođačke organizacije predstavio je gospodin Dalibor Janda, voditelj Službe za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede.

Proizvođači mlijeka odlučili su krenuti u osnivanje Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva. Na kraju sastanka formirana je Radna skupina proizvođača mlijeka koja će u suradnji s županijskim upravnim odjelima pripremiti potrebnu dokumentaciju za registraciju i odobravanje Proizvođačke organizacije koja će djelovati na području Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije, sa sjedištem u Virovitici.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni