U Virovitici održan sastanak s predsjednicom Hrvatskog društva kulturnog turizma Jesenkom Ricl

Objavljeno:

Predstavnici turističkih zajednica te ostalih institucija koje se bave kulturnim turizmom na području Virovitičko-podravske županije, održali su u Virovitici u utorak, 1. ožujka, radni sastanak s predsjednicom Hrvatskog društva kulturnog turizma Jesenkom Ricl. Sastanku je prisustvovala i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak.

IMG_9208

Nakon što je u uvodnom dijelu prisutne pozdravila direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, predstavnici turističkih zajednica te ostalih institucija koje se bave kulturnim turizmom, predstavili su potencijale područja s kojeg dolaze te planove za naredno razdoblje. Virovitičko-podravska županija je područje koje predstavlja pravo bogatstvo povijesne i kulturne baštine. Osim graditeljske baštine, tu je i niz tradicionalnih lokalnih kulturnih manifestacija, kao što je Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači, Orahovačko proljeće, Dani Milka Kelemena u Slatini, Dravsko proljeće u Sopju, Suhopoljsko ljeto, Matkanje u Sladojevcima…

IMG_9202

Osnovna svrha ovog sastanka bila je iznalaženje mogućnosti za unaprijeđenje proizvoda i ponude te umrežavanje nositelja kulturno turističkih sadržaja. Jesenka Ricl dala je sugestije kako postojeće sadržaje upotpuniti i proširiti kako bi se turistička ponuda županije ojačala te promovirala za ciljana tržišta i širu publiku. Također, gospođa Ricl sugerirala je i radionice i hodograme s ciljem prezentacije nematerijalnih i materijalnih kulturnih dobara Virovitičko-podravske županije. To će u konačnici podići i svijest lokalnog stanovništva o značaju kulturne baštine.

Hrvatsko društvo kulturnog turizma, kojem je Jasenka Ricl na čelu,  osnovano je s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja gospodarske, informacijske, kulturne i turističke djelatnosti. Inače, Društvo je jedan od najsnažnijih čimbenika i nositelj mnogih projekata na razvoju i unaprijeđenju kulturno turističke ponude na nacionalnoj razini.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...