spot_img

U Virovitici održan skup podrške Kolindi Grabar Kitarović

Objavljeno:

Nekoliko stotina ljudi okupilo se na predizbornom skupu Kolinde Grabar-Kitarović, kandidatkinje na predstojećim izborima za prvog čovjeka države. Bio je to skup podrške za područje Virovitičko-podravsku županiju, gdje je svoj program, za bolju Hrvatsku, predstavila Kolinda Grabar-Kitarović.

Kolinda na području Virovitičko-podravske županije prikupila 13.200 potpisa podrške

U Virovitici održan skup podrške Kolindi Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović skupila je rekordnih 328.683 potpisa, odnosno više od svih kandidata zajedno, a samo na području Virovitičko-podravske županije skupila je 13.200 potpisa.

Dobrodošlicu su joj u Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju, uz glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, zaželjeli predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, predsjedništvo HDZ-a VPŽ uz dopredsjednike Tomislava Tolušića i Josipa Nemeca, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitica Ivica Kirin, članice Katarine Zrinski, mladeži HDZ-a, predsjednici gradskih i općinskih odbora HDZ-a s područja VPŽ, kao i koalicijski partneri, koji podržavaju njenu kandidaturu, predsjednica Županijske organizacije HSS-a Ana Marija Petin, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Miroslav Venus te Županijski povjerenik HSP-a AS Mato Bubaš, ali i predstavnici HDS-a, ZDS-a, BUZ-a i HRAST-a.

Tolušić: Sve do početka kampanje Josipović nije niti jednom bio u Virovitičko-podravskoj županiji

U Virovitici održan skup podrške Kolindi Grabar Kitarović

Okupljenima se prvi obratio dopredsjednik ŽO HDZ, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić koji je između ostalog kazao:

– Prije nekoliko godina, 2009., dobili smo povjerenje birača u ovoj županiji. Iste te godine, 2009., povjerenje građana Hrvatske dobio je jedan čudan lik i postao predsjednik RH… Mi smo u Virovitičko-podravskoj županiji napravili najviše što smo mogli. Izgradili 30 škola i 5 školskih športskih dvorana, ceste, vodovode, pomogli svima kojima smo mogli. Nema zaseoka gdje nismo bili. A znate li tko u posljednjih pet godina, u 1825 dana svojeg mandata, nije niti jednom bio u Virovitičko-podravskoj županiji? Sve do početka kampanje sadašnji predsjednik Josipović nije niti jednom bio u našoj županiji. U tih pet godina nije niti jednom nazvao ni mene, ni Đakića, ni Kirina i pitao jel treba pomoć oko projekta brze ceste, jel treba pomoć oko bilo kojeg projekta na području županije. HDZ je iznjedrio ljude koji se bore za ovu županiju, koji su pomogli oko skoro svih bitnih projekata za stanovnike naše županije, koji su nam pomogli sagraditi ceste, vodovod…. Mi garantiramo za buduću predsjednicu, koja će pomoći ovoj županiji, koliko god bude u njenoj moći. Koja će pomoći u svim projektima, kako u Hrvatskoj tako i našoj županiji. Zato dragi prijatelji, 28. prosinca molim vas, vašu rodbinu, vaše poznanike da glasaju za buduću predsjednicu RH, Kolindu Grabar-Kitarović.

Đakić: Ne dozvolimo nikakvoj zvijezdi petokraki, ni njezinim simpatizerima, da budu ne čelu Hrvatske

U Virovitici održan skup podrške Kolindi Grabar Kitarović

U govoru, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH, Josip Đakić je kazao:

– Dobro došli u Virovitičko-podravsku županiju. Naša županijska organizacija diše s vama, ali dijeli dobro i zlo hrvatskog naroda. Želja nam je da što prije prođe. Želja nam je da što prije prestane ovaj čemer i jad koji je zadesio hrvatski narod. Želimo jasno i glasno kazati. Želimo imati predsjednicu koja razumije hrvatske branitelje, hrvatski diše, koja razumije hrvatski narod, koja razumije hrvatske probleme, koja voli Hrvatsku. Danas imamo kandidatkinju koja je najčasnija, najvrijednija, najbolja, koja zna kako Hrvatsku voditi u svijetlu i bogatu te sigurnu budućnost. Naša je obveza, dragi prijatelji, članovi, simpatizeri, i želim da srcem i dušom, u ovom predizbornom vremenu radimo u interesu jedine nam Domovine, jedine nam Hrvatske. Čuvajmo ono što nam je pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman ostavio, a to je zadaća da ne dozvolimo nikakvoj zvijezdi petokraki, ni njezinim simpatizerima, da budu ne čelu Hrvatske. Oni to nisu ničim zaslužili. Vjerujem da smo spremni ostvariti ovu zadaću, pobjedu koja nam je nadohvat ruke. Tražimo vaš glas da već u prvom krugu pobijedimo zlo koje je zadesilo hrvatski narod.

Kitarović: Glas za Josipovića je glas za Milanovića

U Virovitici održan skup podrške Kolindi Grabar Kitarović

Potom se skupu obratila Kolinda Grabar-Kitarović.

– Ako ste zadovoljni sa pet godina nečinjena, nerada i propadanja onda dajte glas Josipoviću, a ako želite bolji život u Hrvatskoj, koja će biti samosvjesna, jaka i uspješna država, a ne na začelju EU po svim kriterijima, onda dajte glas meni 28. prosinca. Ja ću biti vaš glas, i nikada se neću umoriti radeći na rejtingu Hrvatske.

Kolinda Grabar-Kitarović je istaknula da kad slijedeći put dođe u Viroviticu bit će to kao predsjednica RH i vrhovna zapovjednica oružanih snaga RH. Istaknula je da Vlada Zorana Milanovića ne radi, nisu odgovorni narodu i vrijeme je da razmišljamo o njihovoj smjeni, jer svaki dan s ovom Vladom je izgubljen za Hrvatsku.

– Preko 90 posto stanovništva govori da Hrvatska ide u krivom smjeru dok Vlada i Josipović govore suprotno. Vlast mirno sve to gleda, a Milanović jednako je Josipović, tj.oboje su odgovorni što Hrvatsku vode u propast što se mora zaustaviti i zbog čega nam je potreban preokret. Do sada Josipović ništa nije učinio za ovu državu, a sada je spreman ponovno stati na čelo države. On mora položiti narodu odgovornost i odgovarati mu za rezultate svog rada. Hrvatski narod ne živi u nikakvom regionu kako Vlada i Josipović naglašavaju već hrvatski narod živi u svojoj zemlji, u Hrvatskoj. U zadnje vrijeme obišla sam cijelu Hrvatsku, gledala i slušala ljude. Djeca su nam u školama gladna, hrvatski branitelji poniženi i posramoćeni, umirovljenici sve teže žive, mladi nemaju posla i odlaze za poslom van iz Hrvatske. Kao predsjednica neću dozvoliti takav egzodus, mladi su naša budućnost i moraju ostati u Hrvatskoj, a za to imam program pod nazivom “Zajedno za bolju Hrvatsku” – dodala je Grabar-Kitarović.

– Rasteretiti ću gospodarstvo, fiskalnih i parafiskalnih nameta. Iako se porezi moraju plaćati, oni ne smiju biti kamen oko varata gospodrstva. Državna uparav mora biti odgovorna i raditi u korist građana, a ne ih derati na svakom koraku.

Kitarović je naglasila kako je ova Vlada učinila veleizdaju Domovine jer nije povukla ni kune iz EU fondova:

– EU je danas više trošak nego korist za Hrvatsku jer više uplaćujemo u EU fondove nego što iz njih dobivamo. To je nedopustivo. Hrvatska je mogla dobiti 11 milijardi kuna iz kohezijskih fondova Unije, za poljoprivredu i ribarstvo, a nije uzela ni kune. Nadalje, propustila je 2,2 milijarde kuna za ruralni razvoj jer Vlada nije pripremila projkete. Tako dalje ne može! Sa susjedima ćemo rješiti sva otvorena pitanja, a za Hrvate u Srbiji, ću tražiti ista prava kakva imaju Srbi u Hrvatskoj. Ovo je Hrvatska, a ne nikakva regija.Vi ste moja snaga i ja ću biti vaša predsjednica. Dosta je bilo i Josipovića i Milanovića jer je to jedno te isto – istaknula je Grabar-Kitarović.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...