U Virovitici održana mini-klauzura HDZ-a za Virovitičko-podravsku županiju

Objavljeno:

U virovitičkom KTC-u u srijedu navečer održana je mini klauzura Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije. Oko 1.500 članova, simpatizera i koalicijskih partnera došlo je dati podršku Domoljubnoj koaliciji od koje se na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor očekuje pobjeda.

Na mini klauzuri moglo se čuti kako je glas za Domoljubnu koaliciju glas za Hrvatsku i kako se uz maksimalan angažman svih članova očekuje osvajanje osam mandata na području IV. Izborne jedinice.

Ivan Radić, politički tajnik HDZ-a Županijskog odbora Osječko-baranjske županije je između ostalog kazao.
Kukuriku Plan 21 nije dao nikakvog rezultata. To ne smijemo prestati ponavljati kako ne bismo morali ponovno učiti jer povijest je učiteljica života, a mi smo ovaj životni razred odlučili završiti. Sjećate se da je Zoran Milanović rekao “ako te zaboravim Slavonijo neka mi se osuši desna ruka”. S obzirom da se u Slavoniji ništa ne radi, nema nikakvih projekata, zabrinuti smo za njegovo zdravlje i njegovu ruku. Treba pogledati kako to radi župan Tomislav Tolušić koji sigurno ima još projekata u svojoj ladici za Slavoniju. SDP tvrdi kako Hrvatska raste, a pod njima raste jedino broj mladih u inozemstvu, raste uvoz hrane. Stoga, vratimo Hrvatsku gdje joj je mjesto uz Domoljubnu koaliciju.

Predsjednik Gradskog odbora Virovitice i gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin između ostalog je rekao.

Hrvatska danas ima nesposobne političare na vlasti. Krasi ih bahatost, lijenost. Sve je to dovelo da Hrvatsku napuštaju mladi i njihove obitelji. To je gore od rata koji smo imali 1991. godine. Danas se pod vladavinom SDP-a i koalicijskih im partnera, ponavlja egzodus hrvatskog naroda kao u vrijeme komunističke Jugoslavije. To nije Hrvatska za koju su se naši branitelji borili. Ta kukuriku koalicija je zaratila sa svima. Uništavala je poduzetnike s porezima, govorili su protiv crkve koja je oduvijek bila stup hrvatstva… Okrenuli su se protiv Vatikana, Njemačke, Mađarske. Udarili su u temelje obitelji i branitelje, one koji su sve dali za Hrvatsku. Ipak, ova Vlada nešto i zna radit, a to je uništavat sve što je hrvatsko. Dosta je toga bilo. Okrenimo se zajedno jedni drugima, budimo bedem i stijena Hrvatske, svojih obitelji, sela i gradova u pobjedi Domoljubne koalicije.

Predsjednik Udruge općina RH Đuro Bukvić je između ostalog istaknuo.

Kako je naš predsjednik Tomislav Karamarko kazao, bez sela nema države. I to je istina. Nažalost pod ovom Kukuriku koalicijom demografska slika nam je katastrofalna i taj trend moramo zaustaviti. Zbog te kukuriku koalicije, seljak je na koljenima, selo izumire. Tisuće i tisuće hektara zemlje je neobrađeno i zaraslo je u korov, a za to je krivac SDP i koalicijski partneri. Nije rješenje gašenje općina jer općine su u ove 22 godine opravdale svoje postojanje. Nitko se ne pita koliko je za te 22 godine izgrađeno cesta, vodovoda, plinovoda, škola… U ovih 22 godine napravljeno je pet puta više nego u vrijeme bivše države. Pred nama je naša najvažnija utakmica i moramo ju pobijediti.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, dopredsjednik HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić je između ostalog kazao.

2008. godine Virovitičko-podravska županija je imala proračun od 70.000.000 kuna, a danas imamo 150.000.000. Te 2008. godine, 30 milijuna je došlo iz države, a danas niti 10 milijuna. Ovi novci, Proračuna od 150 milijuna, došli su iz EU jer oni znaju i cijene rad, dok je kukuriku koalicija sa SDP-om ugasila sve što je mogla. Ugasili su sudove, carinu, pa sada stariji ljudi moraju putovati i do 70 kilometara kako bi dobili neki potrebni papir. Uzeli su sebi i Opću bolnicu Virovitica, pod izlikom da će sanirati dugove. Država ih je sanirala, ali oni su nastavili s uništavanjem, pa je tako bolnica u dugu od 24 milijuna kuna, a do kraja godine će biti 27. Porezna reformom su mnogi izgubili, a samo na području ove županije, smo izgubili 20 milijuna kuna. To nisu bili novci za aute, to su novci za vaša igrališta, vodovode, novu školu u Orahovici, za navodnjavanje u Lukaču, a oni su to uzeli. Sjeća li se netko da je u zadnje 4 godine vidio Milanovića u Virovitici? Oni tu nisu dolazili, kao niti ministar kulture, zaštite okoliša. Je li itko vidio na našem području ministra Bauka. Oni ovdje dolaze samo kad je kampanja, njih Slavonija ne zanima, uz njih nema sreće za ove krajeve.

Član predsjedništva HDZ-a Damir Kramarić je govorio

Ovo nije mini klauzura, ovo je veličanstveni skup HDZ-a Virovitičko-podravske županije. Pred nama je borba za hrvatsku budućnost, jer ovo je borba za Slavoniju i Baranju za naših pet slavonskih županija. Po onome kako radi, Tomislav Tolušić treba biti ministar u Vladi RH, jer se kroz rad dokazao kao župan koji najbolji vodi županiju i sigurno će znati i upravljati ministarskim resorima. Budite spremni za izbore koji će vjerojatno biti 8. studenog jer tog dana ćemo Hrvatsku obojati u plavo.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ i saborski zastupnik Josip Đakić je u govoru između ostalog kazao.

Sporazum o Domoljubnoj koaliciji potpisan je u Vukovaru zbog simbolike. To je grad stradanja, patnje, gdje su stvaratelji zločini napravili sve loše Hrvatskoj. Ali i to je grad gdje su ginuli hrvatski domoljubi koji su sanjali i stvorili Hrvatsku. U Vukovaru smo s našim predsjednikom Tomislavom Karamarkom, krenuli u pobjedu nad zlom koje je u zadnje četiri godine uništavalo naša sela, gradove, županije, Hrvatsku. Ta Kukuriku koalicija nametnula je poreznu presiju gospodarstvenicima od kojih su mnogi bankrotirali, uništavali su sve što je hrvatsko i tko zna što će još izaći na vidjelo. Nama je gospodarstvo na prvom mjestu, potom slijedi zapošljavanje, a više nikada ne smijemo dopustiti kaos kojim su oni vladali. Mi moramo hraniti Hrvatsku i biti izvozna zemlja u poljoprivrednoj proizvodnji. To je zadaća i san, naših poginulih prijatelja, očeva, braće i sestara. Župan Tolušić je govorio o bolnici. Da. Prazna bolnica stoji, odjeli se zatvaraju, stručni kadar odlazi. Rekli su da su projekti iz Europske unije spremni, ali sve je to bila laž. To je cijena ovih nesposobnih koji vode bolnicu. SDP-ova koalicija je uništila poljoprivredu. Zakon o dodjeli državnog zemljišta povlađuje velikima, a gasi OPG-ove. Želimo da svi budete dionici u funkciji ovih izbora. Na nama je odgovornost za boljitak i oporavak, da Hrvatska bude bogata i prosperitetna, a ne da bude zadnja rupa na svirali kako je kod kukurikavaca- zaključio je Josip Đakić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...