Brain Gym®
Brain Gym®

Brain Gym® je senzomotorički program koji pospješuje naše učenje putem pokreta na način da integrira i usklađuje djelovanje našeg tijela i svih dijelova mozga. Takvo integrirano djelovanje mozga i tijela dovodi do poboljšanja sposobnosti (motorike, mišljenja, povezivanja i zaključivanja, pamćenja, pažnje, koncentracije, školskih vještina, emocionalnih i socijalnih vještina, smanjuje napetost i hiperaktivnost). Pokreti su zabavni, jednostavni i nemaju nikakvih neželjenih posljedica. Program je primjenjiv za sve uzraste, a posebno djece u razvoju kojeg podupire i dopunjava kroz sva njegova područja.

„Uvod u Brain Gym®“ edukacija je koja uključuje kraći teorijski i duži praktični dio. Polaznici će upoznati pozadinu cijelog programa, naučit će testiranje dominantnosti kojom se utvrđuje profil i stil učenja svakog pojedinca te zašto ga je dobro poznavati. Pokazat ćemo vam set aktivnosti kojima je najbolje započeti koristiti aktivnosti. Kroz igru, ideje i preporuke savladat ćete svih osnovnih 26 aktivnosti koje već sutradan možete uspješno provoditi u svom životu, a sve naučeno integrirati u svakodnevni rad u svojoj vrtićkoj skupini.

Brain Gym® je zaštićeni registrirani znak Educational Kinesiology Foundation / Brain Gym® International, www.braingym.org

Edukacija je namijenjena stručnjacima svih profila (edukacijskim rehabilitatorima, odgajateljima, učiteljima, psiholozima, pedagozima, kineziolozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima…), kao i roditeljima.

Edukaciju provodi licencirani instruktor Brain Gym®a/profesor rehabilitator. Edukacija uključuje sav potreban pribor, materijal i skripte, a svi polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

Na predavanju ćete saznati:

  • što je Brain Gym®
  • koja je uloga i važnost pokreta za dječji razvoj i učenje
  • ponešto o motoričkim fazama razvoja
  • kako izgledaju i kako se provode Brain Gym® aktivnosti
  • …i sami isprobati nešto od navedenog

GDJE?

Kabinet za razvojnu procjenu i poticanje razvoja „SRETNO DIJETE“, Virovitica

KADA?

Datum: 14.02.2020.    Sat: 16.30-18.15

Broj mjesta je ograničen.
Ostale informacije i prijave na: sretnodijetevt@gmail.com