U Virovitičko-podravskoj županiji nastaju najbolji školski listovi, Hlapić i Preradović među 15 najboljih u Hrvatskoj

0
454

Upravo taj izvannastavni rad s učenicima u području novinarskog stvaralaštva – školski list –  posebno njeguju dvije škole u našoj Županiji. I u tome su veoma uspješne. Na županijskoj Smotri LiDraNo školski listovi Preradović, OŠ Petra Preradovića iz Pitomače i Hlapić, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, Virovitica predloženi su kao dva najuspješnija lista za državnu Smotru. Odgovorne urednice najuspješnijih listova su profesorice, Sanja Koletić i Renata Sudar, a glavne su urednice učenice Lana Pintar, 7.r. i Neva Barčanac, 6.r.

Nakon prosudbe državnog povjerenstva, u čijem su sastavu bili Ankica Blažinović Kljajo, Marko Baus, Neven Kepeski, Dora Kršul i Srećko Listeš, oba su školska lista pozvana na državnu Smotru među 15 najboljih tiskanih školskih listova učenika osnovnih škola. Zbog epidemiološke situacije sva državna natjecanja i smotre održavaju se online u matičnim školama. Tako je već drugi put LiDraNo održan online. Na okruglom stolu za školske listove predstavljeno je 18 školskih listova (15 tiskanih i 3 digitalna), a članovi povjerenstva Ankica Blažinović Kljajo, Marko Baus i Srećko Listeš čestitali su svim pozvanim učenicima, urednicima školskih listova i njihovim mentorima na iznimno velikom trudu i zalaganju koje je potrebno da bi se osmislio, napravio i tiskao jedan školski list.

Koliko je to zahtijevan i težak posao, pokazuje činjenica da je svake godine sve manje listova što je pokazala i ovogodišnja Smotra. No, interes i motivacija za marljiv rad i postizanje najboljih uspjeha u našim dvjema školama još uvijek je velika. Mnoštvo pohvala dobili su za kreativne naslovnice, sadržaje kojima su obradili teme svojih časopisa različitim novinarskim vrstama, crtežima i odličnim dizajnom. Svojim uspjehom promiču marljiv i predan rad mnogobrojnih učenika i učitelja koji sudjeluju u stvaranju lista uz vodstvo odgovornih urednica. Ponos su svojih škola i zasigurno ono po čemu su OŠ Petra Preradovića, Pitomača i OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, Virovitica prepoznatljive. (www.vpz.hr, rs, sk)

Ovdje možete prelistati list Hlapić

Ovdje možete prelistati list Preradović