U Virovitičko-podravskoj županiji obilježen Svjetski dan nepušenja

Objavljeno:

U subotu, 31. svibnja 2014. godine u svijetu se obilježavao Svjetski dan nepušenja. Cilj i smisao ove javnozdravstvene akcije jest promovirati zdravlje: ohrabriti nepušače da ustraju u nepušenju, ali i potaknuti pušače da prestanu pušiti.

U Virovitičko-podravskoj županiji već niz godina obilježava se ovaj značajan datum, a u tome svakako prednjači Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji u suradnji s mnogim stručnjacima i institucijama organizira brojne izvorne aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda. Podršku ovim aktivnostima pruža i Virovitičko-podravska županija, osobito Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.

Slijedom toga, i ove je godine Svjetski dan nepušenja u našoj županiji obilježen javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“ koji su osmislili stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice. Već nekoliko godina Zavod za javno zdravstvo i KEKS suorganiziraju ture u vožnji biciklom ili tračanje po našoj i susjednim županijama kako bi promovirali zdravlje. Ove su se godine, u subotu 31. svibnja, biciklisti entuzijasti KEKS-a biciklima vozili po Virovitičko-podravskoj županiji i dijeliti građanima letak pod nazivom „Kako se ne izgubiti u duhanskome dimu“ koji je osmišljen u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije upravo za ovu prigodu.

Istoga su dana između 10 i 12 sati u središtu Virovitice i Slatine bili postavljeni štandovi na kojima su se građani mogli informirati o zdravlju, a u ovome su se dijelu aktivno priključili i članovi Društva „Naša djeca“ Slatina kao i učenici i učitelji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, te su građani mogli i sami aktivno sudjelovati u vožnji sobnog bicikla koji je bio postavljen uz ove štandove. Nakon završetka akcije sobne će bicikle Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije donirati školama koje obrazuju djecu s teškoćama u razvoju u posebnim programima nastave kako bi na praktičan način i ovu specifičnu i ranjivu populaciju učenika motivirali na usvajanje i razvijanje zdravih životnih navika.

Idejni tvorci ove javnozdravstvene preventivne akcije prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus i profesor Siniša Brlas osmislili su i letak za građane naše županije s ciljem njihova informiranja o štetnosti pušenja ali i isticanja prednosti nepušenja i očuvanja zdravlja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...