U virovitičkom Gradskom muzeju održane božićne radionice

Objavljeno:

U virovitičkom muzeju u subotu, 3. prosinca održana je radionica „Ukrasi svoj grad!“. Ovo je treća u nizu edukativnih radionica, nakon suradnje s predškolskom grupom KIKIĆI iz DV Cvrčak (odgojiteljice Anica Čordašić i Jasna Paponja) i prvašićima iz O.Š. Ivane Brlić Mažuranić (1.A, učiteljica Jasna Resler).

Sve tri radionice obradile su etnološke teme likova darivatelja djece u božićnom razdoblju. Kroz razgovor i mini prezentaciju djeca su se upoznala s nekadašnjim običajima, darivateljima i za današnje prilike puno skromnijim darovima.

Naranče, jabuke i orase darivali su Sv. Barbara, Sv. Nikola i Sv. Lucija, a darove pod jelku ili drvce u obliku licitara i/ili svilenih bombona donosili su Djed Mraz, Djed Božićnjak, ali i mali Isus i anđeli.

Kako bismo ujednačili ukrase za grad pravili smo na drvenim predlošcima veliki trbuh poznatog djedice s crnim remenom i žutom kopčom, sobove s crvenim nosom kao pomagače te bijele anđele koji su nekada prema vjerovanjima donosili darove pod drvce dobroj djeci.

Ugodno druženje s etnologinjom muzeja klinci će nastaviti na zajedničkom kićenju gradskog drvca na kružnom toku Mihanovićeve i Radićeve ulice u ponedjeljak od 9.30 sati.
Zahvaljujemo Gradu Virovitici na darivanom materijalu za radionice.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni