U Areni Zagreb, od 13. do 15. studenog održava se 3. hrvatski festival hrane i vina. Cilj Festivala, koji se održava do 15. studenog, je promocija domaće gastronomije i enologije te pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne eno-gastronomske destinacije.

U sklopu trodnevnog programa posjetitelji će imati priliku upoznati se s brojnim domaćim i inozemnim izlagačima, degustirati i kupiti njihove proizvode te saznati najnovije eno-gastronomske trendove.
Osim bogatog programa 3. hrvatskog festivala hrane i vina, posjetitelje očekuje zanimljiv i raznolik popratni program koji će se održavati tijekom sva tri festivalska dana. Na dvije pozornice održavat će se atraktivni kulinarski show-ovi, a ljubitelji vina moći će sudjelovati na raznim vinskim radionicama te se upoznati s rijetkim autohtonim sortama.

Iz Virovitičko-podravske županije na Festivalu će se predstaviti 11 izlagača: Restoran Planinarskog doma Jankovac, Pustara Višnjica, “Sandrini kolači” iz Slatine, Podrum Vineda d.o.o. iz Vukosavljevice, Fructus iz Orahovice, Vina Matković također iz Orahovice, Šapica iz Slatine, autorica bloga „Domaćica“ Sanja Mijac iz Virovitice, Nervus d.o.o. iz Virovitice, Mesoprerada d.o.o. iz Slatine i Srednja škola S. Sulimanca iz Pitomače.

Osim što su izlagali na Festivalu, chef Dalibor Kovač iz Restorana Planinarskog doma Jankovac, blogerica Sanja Mijac, predstavnici restorana Višnjica te tvrtka Šapica iz Slatine, koja se profilirala na tržištu bezglutenskih proizvoda, sudjelovali su i u kulinarskim radionicama.

Radionica Dalibora Kovača, koja je na rasporedu 13. studenog, bit će vezana uz specijalitete od divljači pošto Restoran Planinarskog doma Jankovac raspolaže bogatom ponudom iste. Sanja Mijac, autorica bloga „Domaćica“, posjetitelje je 14. studenog upoznala sa svojom online riznicom tradicionalnih recepata koje želi sačuvati od zaborava, dok je Šapica promovirala svoje bezglutenske proizvode. U kulinarskim i vinskim radionicama sudjelovali su i učenici SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača. Zadnjeg dana Festivala, 15. studenog, bit će predstavljena gastro ponuda restorana Višnjica koju karakterizira domaća slavonska kuhinja te specijaliteti od batata i jelena lopatara.

Hrvatski festival hrane i vina podržali su Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska zajednica županija, Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.