Prepuna je bila dvorana u Domu kulture u Zdencima gdje se je održala 23. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice i gdje su predstavljeni kandidati koalicije HDZ-HSS-SU za Općinu Zdenci s načelničkim kandidatom, Tomislavom Durmićem i njegovim zamjenikom, Zdenkom Inhofom. Obljetnici su nazočili čelnici HDZ-a, kao i koalicijskih stranaka. Tako su mještane općine Zdenci pozdravili predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, dopredsjednik HDZ-a VPŽ i kandidat za župana Tomislav Tolušić, predsjednica HSS-a VPŽ Ana-Marija Petin, kao i kandidatkinja za zamjenicu župana koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ, Sanja Bošnjak.

Predstavljeni su i kandidati koalicije HDZ-HSS-SU za Općinsko vijeće Zdenaca. Oni su: Goran Stošić, Saša Boljkovac, Vlado Pejić, Kristina Zvonarić, Zdravko Pačalat, Miroslav Mitrović, Josip Bušljeta, Danijel Jurlina, Vidica Kovačević, Zdenko Inhof, Tomislav Durmić.

Na početku se skupu obratio Tomislav Durmić, kandidat za načelnika Općine Zdenci koalicije HDZ-HSS-SU, na predstojećim izborima, koji je predstavio program i viziju rješavanja svih egzistencijalnih problema cijele općine.

Posljednjih 12 godina, načelnik općine je svoje interese stavljao u prvi plan. Rezultat takve politike je smanjen razvoj ostalih naselja u općini, izuzev Zdenaca. Nema razvoja, nema ulaganja, nema investicija… Nema nikakve brige o mladima u Zdencima kao i starima i bolesnima, socijalno ugroženima. Želimo kvalitetan život za sve žitelje naše općine, a ne samo pojedinaca.

Potom se je nazočnima obratila kandidatkinja za zamjenicu župana Sanja Mađaš Bošnjak.

Na području općine komunalna infrastruktura je stara ili dotrajala. Ovdje još uvijek sva sela nemaju pitku vodu. Danas u Zdencima nitko ne brine za mlade. Sve se to može ponuditi kroz europske fondove, no mora se interesirati za njih. Dosadašnji načelnik, niti jednom me nije pitao ništa u vezi EU projekata kako bi se dobila sredstva i pomoglo ovoj sredini. Cijela Općina Zdenci, svako njeno naselje, zaslužila je bolje sutra i zato na lokalnim izborima birajete ekipu koja će vam to napraviti.

Obraćajući se nazočnima, predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije, Ana-Marija Petin, istaknula je sljedeće:

– HDZ i HSS su zajedno izašli na izbore 2009. godine i pobijedili. Došlo je vrijeme da se to dogodi i u Zdencima. Zdenci su spremni za promjene. Dosta je bilo autokratskog ponašanja dosadašnjeg načelnika, koji je preko leđa HSS-a došao do tog mjesta, a sada pljuje i omalovažava isti taj HSS koji mu je sve to dao. Prolazi vrijeme Mate Barukčića, njegove bahatosti i arogancije. Vrijeme je za Tomislava Durmića i Zdenka Inhofa. Poljoprivreda i selo je na koljenima. Ova Vlada je “seljaka bacila na koljena”, a hrvatski narod na ruralnim područjima je na rubu opstanka.

Dopredsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije, aktualni župan i kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za župana, Tomislav Tolušić naglasio je:

– Ne želimo da Općina Zdenci bude jedina općina u našoj županiji koja nije dobila niti jedan jedini euro iz EU fondova. Ne nasjedajte na krive informacije. Mato Barukčić govori da je on dogovorio kanalizaciju za vaše mjesto. Dogovorili su je Josip Đakić, Tomislav Tolušić i Zdravko Dijaković. Barukčić vas je lagao. Mladima su danas uzor Virovitica, Orahovica, Našice. Zašto nisu Zdenci? Kako će biti kada se ovdje ništa ne nudi mladima. Želimo da mladi ovdje ostanu, da ovdje zaživi vrtić, dom za stare i nemoćne. Želimo sve to financirati. Nitko ne može reći za Tomislav Durmića da je nepošten ili da je lopov. Ne može kad to nije i nije takav. Ovoj općini treba upravo takav čovjek kako bi u budućnosti, mladi ljudi ovdje ostajali, a ne odlazili.

Čestitajući utemeljiteljima 23 obljetnicu HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičćko-podravske županije, Josip Đakić je kazao:

– Nemojte dozvoliti, da netko tko je izdao interese svoje stranke, koalicije, svoga naroda bude ponovno biran. Želimo promjene u Zdencima. Želimo mladost na čelu općine, a ne ljude koji su radili isključivo za svoj, privatni interes. Pobijedit ćemo u Zdencima i u Županiji, u svakom gradu i općini, isto onako kako smo pobijedili na izborima za EU parlament. Svu energije usmjerit ćemo prema gospodarskom razvoju, jer bez njega neće biti boljeg sutra.