Učenici će školsku godinu 2016./2017. u Bušetini započeti u novoj školskoj zgradi

Objavljeno:

Saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler te ravnateljica OŠ A. Cesarca Špišić Bukovica Marijana Novak Stanić, položili su 7. rujna temeljni kamen za izgradnju nove zgrade Područne škole u Bušetini, a učenica Nina Zelenbrz ubacila je u temelj škole i povelju s podacima o tom značajnom događaju.

Ovom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike.

Nova škola gradi se na mjestu stare. Radovi se odvijaju u skladu s planiranim. Do sada su završeni pripremni i zemljani radovi te je izvedena armirano betonska ploča u prizemlju zgrade. U tijeku su radovi na postavljanju oplate za vertikalne serklaže i zidarski radovi na izvedbi zidova prizemlja objekta.

Nova školska zgrada će sadržavati 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol) u sklopu kojega će biti i muzej, a cijela investicija vrijedna je 5 milijuna kuna.

Osiguranje vrhunskih uvjeta za edukaciju mladih, poticanje izvrsnosti te razvoj znanja i ideja, glavni je prioritet Virovitičko-podravske županije. Iz tog razloga i u budućnosti će se nastaviti ovim tempom ulagati u obrazovanje te izgradnju i održavanje postojećih školskih i športskih objekata.

Podsjetimo se, svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Ukupno je obnovljeno i izgrađeno preko 30 škola i 5 školskih sportskih dvorana.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...