Virovitičko-podravska županija u posljednjih 7 godina konstantno ulaže u poboljšanje tehničkih uvjeta kako bi učenici mogli pohađati nastavu u sigurnijim i ugodnijim uvjetima. Krajem prošle godine riješeno je grijanje u matičnoj OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje te pripadajućim područnim školama, izuzev novoizgrađenih PŠ Lukač i Veliko Polje koje su već imale riješeno grijanje.

Dugo Selo

Zahvaljujući investiciji Virovitičko-podravske županije vrijednoj oko 100.000,00 kn, zgrada OŠ Ivana Gorana Kovačića priključena je na plinsku mrežu, a postojeći sustav prilagođen je na zemni plin. Na zemni plin je priključena i zgrada PŠ Turanovac, dok je u područnim školama Dugo Selo i Terezino Polje uvedeno i postavljeno centralno grijanje te također izvršeno priključivanje na zemni plin. Područna škola Veliko Polje, koja je izgrađena 2008. godine ima grijanje na ukapljeni naftni plin (UNP).

Bazje

Podsjetimo se, svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Ukupno je izgrađeno i obnovljeno preko 30 škola i 5 školskih športskih dvorana.