Učenici Područne škole Gornji Miholjac novu školsku godinu započeli su u novoj školskoj zgradi

Objavljeno:

Prije manje od godinu dana virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Božica Majhen položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Područne škole Gornji Miholjac. Tada je najavljeno njeno otvorenje prije početka nove školske godine 2015./2016. To obećanje ispunjeno je u zadanom roku te je u ponedjeljak, 7. rujna, svečano otvorena nova zgrada Područne škole Gornji Miholjac.

Prisutne je u uvodnom govoru pozdravila ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen izrazivši zadovoljstvo što je dio ovog povijesnog čina te poželjevši istovremeno je mališanima poželjela sretnu i uspješnu novu školsku godinu.
Gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš također se prigodnim slovom obratio nazočnima.

– Smatram da je velika stvar nova škola za prigradsko naselje, kao i standard obrazovanja. Također, ovo je primjer dobre suradnje regionalne i lokalne samouprave, odnosno Virovitičko-podravske županije i grada Slatine – rekao je gradonačelnik Ivan Roštaš.

Nazočne je u ime Virovitičko-podravske županije pozdravio župan Tomislav Tolušić istaknuvši:

– Ispunili smo svoje obećanje. Pred nama je škola koje ima sve uvjete koje prema europskim standardima zaslužuje svako dijete – naglasio je župan Tomislav Tolušić.

Saborski zastupnik Josip Đakić također je pozdravio prisutne pohvalivši standarde obrazovanja na području Županije.

– Nova škola će u tehničkom i tehnološkom smislu olakšati učiteljima prenošenje znanja, a brižnim odlukama na čelu s županom Tomislavom Tolušićem, stvaramo pretpostavke za sigurnu budućnost. – rekao je saborski zastupnik Đakić.

Školu su, zajedno s učenicima PŠ Gornji Miholjac, svečano otvorili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš te ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen.

Nova škola ima 250 četvornih metara, dvije moderne učionice, polivalentni hol, zbornicu, sanitarni čvor za djecu, odrasle i osobe s invaliditetom, a bit će opremljena i suvremenom informatičkom opremom.

Izgradnju škole financirali su Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Radove je izvodila tvrtka Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave.

Otvorenje nove školske zgrade blagoslovio je župnik Župe sv. Barbare vlč. Dario Šimić. (www.vpz.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni