- Oglas -
Naslovnica Vijesti Učenici PŠ Gornji Miholjac novu školsku godinu započet će u novoj školskoj...

Učenici PŠ Gornji Miholjac novu školsku godinu započet će u novoj školskoj zgradi

0

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Božica Majhen, u rujnu prošle godine položili su temeljni kamen za izgradnju nove Područne škole u Gornjem Miholjcu.
Radovi na izgradnji i opremanju škole privedeni su kraju te će mališani PŠ Gornji Miholjac novu školsku godinu 2015./2016. započeti u novoj školskoj zgradi. Svečano otvorenje je u ponedjeljak, 7. rujna u 11,00 sati.

Nova škola ima će 250 četvornih metara, dvije moderne učionice, polivalentni hol, zbornicu, sanitarni čvor za djecu, odrasle i osobe s invaliditetom, a bit će opremljena i suvremenom informatičkom opremom.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 974.000,00 kuna, a financirali su ih Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Radove je izvodila tvrtka Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave.

Virovitičko-podravska županija poznata je po konstantnom ulaganju u obrazovanje i održavanje školskih objekata, a ujedno je i rekorder po izgrađenim školama u posljednjih osam godina na području RH. Podsjetimo se, svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Ukupno je obnovljeno i izgrađeno preko 30 škola i 5 školskih športskih dvorana.

Exit mobile version