Učenici u posjetu Zavodu za javno zdravstvo uoči Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Objavljeno:

Uoči početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Učeničkog doma Virovitica u srijedu 11. studenog 2015. godine u zasebnim su posjetima posjetili Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Želja je učenika bila upoznati se s radom Zavoda za javno zdravstvo u dijelu koji se odnosi na prevenciju i suzbijanje ovisnosti te zaštitu mentalnog zdravlja. Domaćin je učenicima bio profesor Siniša Brlas, psiholog zaposlen u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja ovoga Zavoda koji je učenicima objasnio zašto je prevencija najbolji način borbe protiv ovisnosti (o drogi, alkoholu, pušenju…), te što se sve u Virovitičko-podravskoj županiji čini kako bi se zaštitilo stanovnike, a osobito djecu i mlade, od ove vrlo opasne bolesti – bolesti ovisnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti i ove će se godine u Virovitičko-podravskoj županiji obilježiti raznolikim i kvalitetnim aktivnostima s kojima će građani na vrijeme biti upoznati. Predvodničku ulogu u njihovom osmišljavanju i provedbi ima Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji aktivnosti provodi u suradnji s različitim partnerima i suradnicima.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni