U Sinju je od 18. do 20. rujna 2013. održana prva Smotra hrvatskog školskog filma u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje. U trodnevnom susretu prikazano je 30 filmova osnovnih i 15 filmova srednjih škola. Prosudbeno povjerenstvo na Smotru je pozvalo i filmove učenika iz triju škola s područja Virovitičko-podravske županije.

Svoje su filmove predstavili učenici Matej Bajan iz Gimnazije Petra Preradovića, Virovitica (Veronika, volim te, igrani film) – mentorica Dubravka Sikora, Sandrino Požežanac iz Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici (Plava točka u beskraju, igrani film) – mentorica Sunčana Voronjecki i Silvija Šafranko iz Srednje škole „Stjepan Ivšić“, Orahovica (Memorabilia, animirani film) – mentorica Ivana Maričić.

Iako Smotra nije natjecateljskoga karaktera, Povjerenstvo i publika izabrali su 12 filmova koji se po stvaralačkoj i tehničkoj izvedbi izdvajaju od ostalih. Tako se među odabranim filmovima Povjerenstva našao i orahovački film Memorabilia, dok je publika odabrala filmove dviju virovitičkih gimnazija, Veronika, volim te i Plava točka u beskraju. Naši su učenici još jedanput pokazali svoju kreativnost i sposobnost u izradi filma.