Udruga S.O.S. telefon započela s provedbom programa “Sigurno mjesto”

Objavljeno:

spot_img

Udruga S.O.S. telefon, kao partnerska organizacija Ženskoj sobi iz Zagreba, započela je s provedbom projekta “Sigurno mjesto” kojeg financijski podržava Europska unija a financiran iz programa IPA 2009 “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi”. Projekt traje od 04.05.2012. do 03.05.2014.

Cilj projekta je jačanja uloge, kapaciteta i suradnje organizacija civilnog društva i lokalnih aktera u pružanju inovativnih socijalnih usluga za žrtve rodno uvjetovanog nasilja u područjima od posebne državne skrbi, kroz edukaciju, umrežavanje te razvoj i implementaciju minimalnih standarda u radu sa žrtvama rodno uvjetovanog nasilja.

Jedna od aktivnosti predviđenih projektom su sastanci s lokalnim institucijama i dionicima koji na neki način doprinose borbi protiv rodno uvjetovanog nasilja. Održano je ukupno pet sastanaka – s predstavnicima/ama Županije Virovitičko-podravske, Policijske uprave Virovitičko-podravske, Centra za socijalnu skrb Virovitica, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i Centra za socijalnu skrb Slatina.

Svrha sastanaka bila je predstaviti projekt predstavnicima/ama institucija te ih pozvati na suradnju u nadolazećim aktivnostima. Osim toga svrha je i identificirati određene potrebe koje su se pokazale kroz praksu rada sa ženama žrtvama nasilja, te pokušati zajedničkim snagama raditi na rješavanju određenih lokalnih problema.

Pored ovih sastanaka, u projektu će se dosta pažnje posvetiti edukacijama što predstavnika/ca institucija, ali i predstavnika lokalnih i nacionalnih organizacija civilnog društva. Svrha tih edukacija je unapređenje kvalitete i podizanje vidljivosti rada OCD-a koji pružaju usluge žrtvama rodno uvjetovanog nasilja u područjima od posebne državne skrbi te umrežavanje i razvoj partnerstva OCD-a s područja od posebne državne skrbi i relevantnih institucija/tijela u cilju unapređenja usluga za žrtve rodno uvjetovanog nasilja.

U okviru projekta provodit će se i brojne aktivnosti informiranja i senzibiliziranja šire zajednice. U tu svrhu pokrenuta je web stranica www.sigurnomjesto.hr na kojoj se na jednom mjestu nalaze informacije važne za žene žrtve nasilja, npr. kome se obratiti za pomoć, koji institucionalni i zakonski mehanizmi u RH reguliraju prava žena žrtava nasilja i sl.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...