Udruga S.O.S. Virovitica će i ove godine povodom Dana otvorenih vrata udruga 2016. otvoriti svoja vrata javnosti i svim zainteresiranim posjetiteljima. Dani otvorenih vrata udruga 2016. manifestacija je koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i provodi se diljem Hrvatske od 23.-25. svibnja s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj zajednici.

Otvaranjem svojih vrata u utorak, 24.05.2016. u periodu od 09.00-15.00 sati, udruga S.O.S. Virovitica pokušati će približiti građanima svoj rad i djelovanje te ih upoznati s programima i projektima koje Udruga provodi i koje je uspješno provodila. Posjetiteljima će uz informacije biti podijeljen i promotivni materijal s ciljem jasnijeg i boljeg upoznavanja svih područja djelovanja Udruge.

Svi koji će sudjelovati u Danima otvorenih vrata 2016. (DOVU) potencijalni su osvajači prigodnih nagrada putem ispunjenih putovnica koje će biti uručene zainteresiranima tijekom posjete Udruga. Na području Virovitičko podravske županije još 2 organizacije otvoriti će svoja vrata za javnost: Društvo „Naša djeca“ Slatina i Hrvatska udruga za prevenciju suicida.