U domaćem ambijentu objekta ruralnog turizma OPG-a Dražena Šafera u Šumeđu, 24. svibnja 2013. održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Orahovica.

U nazočnosti gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca, predsjednika POK-a Vladimira Ivoša, predsjednika UO Slatina Zlatka Vide, predsjednika UO Pitomača Željka Palkovića i drugih gostiju, članovi Skupštine odobrili su izvješće o radu i obračun proračuna Udruženja za 2012. godinu koje su im prezentirali Karl Šafer, predsjednik Udruženja i Nataša Majstorović, predsjednica Nadzornog odbora.

U pozdravnoj riječi gradonačelnik je obrtnike pozvao da se javljaju na javne natječaje koje provodi lokalna samouprava kako bi uz pomoć domaćih obrtnika i poduzetnika u Orahovici i okolici stvorili uvjete za nova radna mjesta i gospodarski razvoj, a predsjednik POK-a pohvalio je ponovno oživljavanje orahovačkog sajma vinarstva i vinogradarstva „Slavin“ te pokretanje nove manifestacije 1. Međunarodnog kupa slastičara „Zlatni orah“, što će još više podići razvoj slavonskog turizma. (hokvpž)