spot_img

Udruženje obrtnika Virovitica proslavilo “Dan Obrtnika”

Objavljeno:

Pod predsjedanjem Zdravka Šarića održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Virovitica na kojoj su se obrtnici družili sa svojim gostima i podsjetili na tradiciju virovitičkog obrtništva te proslavili „dan obrtnika“ i dvadesetu obljetnicu osnivanja. Predsjednik Zdravko Šarić u uvodu je izvijestio nazočne da udruženje obuhvaća područje grada virovitice i četiri susjedne općine te da trenutno ima 540 članova od čega na Viroviticu otpada čak 385 obrta. Podsjetio je i na trenutnu tešku situaciju za sve obrtnike, ali i samo Udruženje budući je stupanjem na snagu novog Zakona o obrtu došlo do velikih problema u održavanju rada svih stručnih službi u komorskom sustavu pa tako i udruženjima.

– Praktično je smanjen „namet“ koji su odredili sami obrtnici na svojim skupštinama. Ovakvom odlukom upitan je i rad komorskog sustava koji je građen unazad 20 godina, sustava koji je samofinanciran i nije bio na teret državnog proračuna ni jedinica lokalne i regionalne samouprave. Nažalost vraćeni smo 20 godina u nazad posebno je istaknuo predsjednik Šarić te na kraju posebno zahvalio na pomoći i razumijevanju područnoj obrtničkoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori kao i Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu virovitici na pruženoj potpori i partnerskom odnosu.

Čestitkama za dvadesetu obljetnicu pridružili su se i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Vladimir Ivoš, direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice Matija Mustač.
U kratkoj crtici iz povijesti obrtništva mogao se je čuti i podatak da je prije točno 240 godina na današnji dan odnosno 22. rujna 1774. godine skupina virovitičkih obrtnika dobila cehovske povlastice.

Na svečanoj sjednici Skupštine uručena su i priznanja i zahvalnice.

Tako su priznanja za 10 godina neprekidnog rada u obrtništvu dobili Ivanka Bistrović, Marija Dunaj, Danijela Hanževački, Mirjana Milinović, Nada Pocrnić, Ellen Tomljanović Berlančić, Klaudija Zečević, Željko Bazijanac, Saša Bertok, Tomislav Burlić, Tomislav Farkaš, Tomislav Gal, Goran Ivačko, Antonio Jurkin, Zlatko Katančić i Tomislav Marek. Za 20 godina rada priznanje su dobili Biljana Ištoković, Ljubiško Barbe, Jadranko Jarčević, Zlatko ptiček i marijan Stubičar dok je posthumno priznanje dobio i Marijan Kučan te će ono idućih dana biti uručeno članovima njegove obitelji. Uručene su i zahvalnice te su one pripale Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Virovitici, Hrvatskoj gospodarskoj komori – županijskoj komori VPŽ, Hrvatskoj obrtničkoj komori – obrtničkoj komori VPŽ te Dubravki Sabolić i Katici Kovačević.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...