U noći sa 3. na 4. listopada od strane nepoznatih počinitelja ukradene su biste Stjepana Radića koja se je nalazila u Malom parku i Vladimira Nazora koja se je nalazila ispred Katoličke gimnazije.

Kako saznajemo od načelnika Policijske postaje Virovitica Zlatka Barčana poduzete su sve potrebite radnje kako bi se lopovima što prije ušlo u trag no istaknut je i problem povećanog broja krađa na području grada. Upravo iz tog razloga načelnik Barčan pozvao je građane da sva saznanja o ovim nedjelima, ali i zapažanja kretanja sumnjivih vozila u bilo koje doba dana ili noći što prije dojave na brojeve telefona 192 ili 112. Kao jedan od primjera pomoći naveo je uništenje dječjeg igrališta kada je dojava građana, koji je isto vido u medijima, pomogla pronalaženju počinitelja.

Pozivu se je priključio i gradonačelnik Ivica Kirin koji je iskoristio prigodu da još jednom pozove sugrađane da dojave svoja saznanja, ali i otvorio mogućnost za postavljanje video nadzora na ulascima u grad budući da postoje opravdane sumnje da je većina počinitelja mobilna odnosno da dolaze iz drugih sredina.