Ukrao hrastove trupce vrijedne 600.000 kuna

Objavljeno:

U ponedjeljak 16. studenoga u poslijepodnevnim satima policijski službenici iz Policijske postaje Slatina, u nadzoru prometa u Macutama zatekli su 33 – godišnjeg vozača kako upravlja teretnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka, na kojem je  prevozio ukupno 26 trupaca hrasta, koji nisu bili propisno obilježeni i za koje nije posjedovao potrebitu dokumentaciju.

Nakon zatjecanja, trupci hrasta su oduzeti i dovezeni u ograđeni prostor šumarije „Ćeralije“ u Slatini. Provođenjem kriminalističkog istraživanja,  utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je navedene trupce 33 – godišnji vozač, prevozio, 59 – godišnjaku sa područja Daruvara, koji je predhodno kupio trupce od 44 – godišnjaka sa područja Voćina, a koji za trupce nije posjedovao nikakvu potrebitu dokumentaciju. 

Nadalje, u srijedu 25. studenoga, u prostorijama PP Daruvar, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 59 – godišnjakom i pregled drvne mase stovarišta na pilani, vl. 34 – godišnjaka, gdje je pronađeno i oduzeto još ukupno 18 trupaca hrasta, koji nisu bili označeni režijskim čekićem, a niti je vlasnik pilane za njih posjedovao potrebitu dokumentaciju. Materijalna šteta po odštetnom zahtjevu iznosi više od 600.000,00 kuna. Slijedi podnošenje kaznene prijave i obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o šumama.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni