Nakon što je u Virovitici u sklopu projekta poduzetničke infrastrukture „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ izgrađen jedan od najboljih poduzetničkih inkubatora u RH, koji od samog otvorenja predstavlja temelj za stvaranje novih ideja i zapošljavanje mladih poduzetnika, Virovitičko-podravska županija nastavlja s mijenjanjem poduzetničke klime.

Plan je izgraditi poduzetničke inkubatore, uz onaj postojeći u Virovitici, još i u Orahovici, Slatini i Pitomači, za što su izdane građevinske dozvole.
Mreža inkubatora strateški je projekt Virovitičko-podravske županije, kojim se želi unaprijediti potpora poduzetnicima te olakšati njihovo poslovanje. Glavna aktivnost projekta je izgradnja 3 poduzetnička inkubatora u Slatini, Orahovici te Pitomači, čime će se osigurati novi poslovni prostori. Ukupna bruto površina mreže inkubatora iznosi 3.942,02 m2. Poduzetnici će imati mogućnost korištenja prostora uz subvencionirani najam, odnosno u prvoj godini korištenja biti će besplatna. Pored toga poduzetnicima će se osigurati dodatne usluge koje će olakšati njihovo poslovanje.
Županija na ovaj način želi potaknuti malo i mikro poduzetništvo, a time i ravnomjeran razvoj novih poduzetnika na području cijele Virovitičko-podravske županije.

– Nakon uspjeha prvog virovitičkog Poduzetničkog inkubatora, odlučili smo krenuti u razvijanje mreže inkubatora na području županije. Cilj nam je doprinijeti jačanju regionalne konkurentnosti te otvaranju novih radnih mjesta. Izgradnjom mreže inkubatora omogućit ćemo transfer naprednih tehnologija i specifičnih znanja poduzetnicima. Također, projektom ćemo osnažiti razvoj poduzetničkih aktivnosti na području županije i pružiti mladima podršku u prvim koracima prema uspješnom poslovanju. – rekao je župan Tomislav Tolušić.