Kinematografska djelatnost u Slatini počinje 20-tih godina prošloga stoljeća, a 1956. godine kino seli u sadašnji prostor Doma kulture. Duga je to tradicija koja se nikako ne smije zanemariti. Teška ekonomska kriza pogodila je dobar dio Europe, Hrvatsku, Virovitičko-podravsku županiju pa i sam grad Slatinu te je zbog tog razloga cijena od svega 15,00 kn za kino ulaznicu postala preveliko opterećenje za kućni proračun svake obitelji. Posjećenost slatinskog kina, jedinog na području Virovitičko-podravske županije, u ljetnim mjesecima bila je između 140 i 340 posjetitelja što je pokazatelj da stanovnici naše županije vole kino, ali si ga ne mogu priuštiti.

Tim povodom ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Danijela Fabric Fabijanac, potražila je pomoć Virovitičko-podravske županije i župana Tomislava Tolušića koji je predložio da županija sufinancira cijenu ulaznice slatinskog kina te ona sada iznosi simbolične 2 kune. Kino predstave prikazivati će se jednom tjedno, a već ove subote, 15. rujna, u 19,00 sati na rasporedu je „Merida hrabra“ – obiteljski animirani film.

Narednih dva tjedna, sufinancirane projekcije filmova održavati će se petkom, iz razloga što su subotom već unaprijed dogovorene projekcije humanitarnog karaktera. U subotu 22. rujna na rasporedu je projekcija filma „Total recall“, a prihod od prodaje ulaznica ide za potrebe liječenja mladog slatinčanina Stevana Grubniča – Grge.

Tjedan kasnije, u subotu 29. rujna, organizirana je još jedna humanitarna projekcija filma za potrebe liječenja malih slatinčana Kristijana i Marka. Riječ je o filmu „Godine ljubavi“ čija projekcija počinje u 20,00 sati.