Ultramaratonci u sjećanje na hrabre hrvatske branitelje istrčali 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave, dionicu od 25 kilometara istrčao je i župan Igor Andrović

0
526

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine VPŽ, uz svoje prijatelje, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, istrčali su 7. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara. Početak je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce, nakon predsjednika Udruge Glasnici istine VPŽ Pave Tutenova, pozdravio načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić, te virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Dionicu od Kladara do Virovitice, od 25 kilometara, s ultramaratoncima, istrčao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Hvala svima vama koji ste mi bili podrška prilikom ovog mog prvog polumaratona. Ovo je maleni dio onoga što možemo učiniti za one koji su stvarali Hrvatsku, te pritom čuvati sjećanja na Domovinski rat – naglasio je župan Igor Andrović.

Uz njega jedan dio dionice do Virovitice, istrčala je i zamjenica gradonačelnika Virovitice, Vlasta Honjek Golinac. Po dolasku u Viroviticu, maratonce je dočekao i pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Trkačima koji su došavši u Viroviticu, završili ovaj ultramaraton (od Kladara do Stare Jošave se trči etapno nap.a.), Pavo Tutenov, predsjednik Udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije, podijelio je priznanja, a ostalima će kako budu završavali svoje dionice utrke.

U Starom Gracu, ultramaratonce je dočekao načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, u Suhopolju načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat koji je s ultramaratoncima odao počast poginulim hrvatskim braniteljima. Isto je učinio i Tomislav Bračun, načelnik Općine Nova Bukovica. Kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade dočekali su ih članovi njihovih obitelji, zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš. Nakon okrijepe, svi zajedno su kod spomen obilježja poginulim hrvatskom branitelja položili upaljene lampione. Na kraju putu, na istrčanim kilometrima, uz zahvalu za učinjeno, obratili su im se zamjenik župana Darko Žužak i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.

Ultramaratonci na ovaj način spajaju istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave, čuvajući pritom istinu o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku.