spot_img

Umalo je ubio dijete: Pas je dječaka grizao po licu i glavi

Objavljeno:

Pas je 4-godišnjeg dječaka zgrabio za jaknu, oborio ga na tlo i počeo gristi. Hrabra majka se bacila na sina, no agresivni pas je i dalje napadao mališana.

Dječak (4) u pratnji majke Irene, njezine rođakinje Marije te svojeg brata (1,5) i rođaka (4) u subotu popodne zaputio se na dječje igralište koje se nalazi tik uz dvorište obiteljske kuće. Na igralište je do djece koja su se spuštala na obližnjem toboganu dotrčao pas.

Otišao je no vratio se nakon desetak minuta i nasrnuo na M. Š. (4). Pas je dječaka izbezumljenog od straha zgrabio za jaknu, a kad ga je oborio u pijesak podno tobogana prvo ga je ugrizao za trbuh, a potom svom snagom počeo gristi po licu. Dok je krvoločni pitbul grizao djetetu lice, ostalih troje mališana su se s rođakinjom popeli na vrh kućice iznad tobogana te su vikali i dozivali pomoć. Majka napadnutog djeteta je urlala i udarala psa svom snagom, ali pas nije puštao dijete iz zubiju. Kad bukom i udarcima nije uspjela otjerati psa, legla je na sina kako bi ga zaštitila tijelom. Iako je legla na dječaka koji je već sav bio krvav od ugriza, pas je nastavio nasrtati upravo na bespomoćnog mališana, a majku nije ni pogledao. Dok je ona ležala na djetetu agresivni pas je već počeo kopati rupu u pijesku kako bi opet došao do mališana – svog jedinog cilja. Majka i sin su proživljavali pravi pakao. Rođakinja s troje mališana koja se uspjela odmaknuti od psa i dalje je zapomagala.

Kako je igralište okruženo kućama, stanovnici su poslije nekoliko minuta dotrčali.
– Kad su susjedi došli u pomoć, čak ni njihova vika nije uspjela otjerati psa. Tek kad je jedna od okupljenih žena viknula naredbu: ‘Stani!’ ili ‘Sjedni!’, pas se sklonio i otrčao u svoje dvorište koje se nalazi stotinjak metara od dječjeg igrališta – kaže nam rođakinja majke napadnutog djeteta.

Vlasnik tvrdi: ”Pas nikad nije nikog napao”

Vlasnika psa u nedjelju smo zatekli ispred kuće, tužnog i neraspoloženog za razgovor. Rekao je samo da pas nikad nije agresivan i nikad nikoga nije napao.

Nakon napada na dijete, roditelji su mališana odvezli kod bake i djeda kako bi se svi malo oraspoložili, zaboravili na šokantan incident te se maknuli iz blizine dječjeg igrališta koje ih podsjeća na stravičan napad.

Majka dječaka ljutita jer pas i dalje šeće oko igrališta

Rane, ožiljci i zavoji su nešto što će malenog M. Š. još dugo podsjećati na traumu koju je proživio. Njegova majka je ljutita na nadležne institucije koje nisu odvele podivljalog psa, nego su ga ostavili kod gazde.

– Mislim da je pas svakako trebao završiti barem na promatranju u nadležnim institucijama, a ne u zagrljaju gazde – rekla je hrabra majka koja je dječaku spasila život. Prema riječima svjedoka, pas se i dan nakon nasrtanja na dijete šetao bez nadzora u blizini dječjeg igrališta, no, nasreću, nikoga nije napao.
Ipak, doznajemo da će pas idućih 10 dana biti na promatranju kako bi veterinari utvrdili je li opasan za okolinu.

U krivim rukama može biti opasna pasmina

 

Iako je vlasnik rekao da pas nikad nije bio agresivan, uzroka zašto je napao baš ovo dijete može biti puno. Inače, pas može i ne mora biti agresivan. Glavne njegove karakteristike su snaga, izdržljivost i hrabrost. No u krivim rukama može postati jako opasna pasmina.

– Uzroka ovako krvoločnog napada na dijete može biti mnogo. Moguće je da pas nije socijaliziran i naviknut na djecu. Također, moguće je da je njegovu agresivnost pobudila vika djece ili njihova igra. Možda je u psu postojao neki iskonski okidač pa je počeo loviti dijete kad je vidio da trči. Sad se to ne može sa sigurnošću reći. Neznanje ili nedostatak vremena nisu opravdanje za zanemarivanje psa. Po meni, vlasnik psa nikako nije smio psa pustiti bez nadzora na ulicu. Da je otišao s njim u šetnju, do ovakvog brutalnog napada nikad ne bi došlo – rekla je Sandra Ilievski, instruktor i savjetnik za ponašanje pasa iz Zagreba.

Preuzeto: 24sata.hr

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...