Umjesto Ingrid u Bruxelles ide Jakovinina supruga

Objavljeno:

spot_img

Iako je u SDP-u od 2006. godine, šira javnost za Sandru Petrović Jakovinu nije znala dok u prosincu 2011. nije ušla u Hrvatski sabor kao zamjena šefici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec ili do ove veljače kada se na iznenađenje mnogih udala za ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu.

Foto Pixsell
Foto Pixsell

Sandra Petrović Jakovina za tjedan dana napunit će 28 godina i najmlađa je kandidatkinja SDP-a za zastupnicu u Europskom parlamentu, postavljena visoko na toj listi koja će biti službeno objavljena u subotu. Iza njezina “strelovitog” napretka stoji puno rada u stranci i polagano napredovanje, kažu nam esdepeovci s kojima smo razgovarali. Ipak, mnogi sumnjaju da bi ona bila četvrta na listi za Europarlament da nije supruga Tihomira Jakovine, kojeg premijer još uvijek štiti iako ga istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zbog afere s vlasništvom nad tvrtkom koja nije plaćala poreze državi i koju nije prodao unatoč svojoj funkciji sve dok priča nije izbila u javnost. Navodno ulazak na listu može zahvaliti i činjenici da Tanja Vrbat i Romana Jerković ne mogu ići u EP jer SDP nema više nikoga iz osme izborne jedinice tko bi ih zamijenio u Saboru.

Stranački kolege Sandre Petrović Jakovine pak kažu da ima europskog iskustva te da odlično barata stranim jezicima pa uz engleski govori i njemački, talijanski, francuski i španjolski, što je stranci, nakon gafa s lošim engleskim Ingrid Antičević Marinović, iznimno važno. To svoje europsko iskustvo stekla je 2010. godine u Bruxellesu, gdje je tri mjeseca stažirala u tajništvu političke grupe socijalista i demokrata u Odjelu za vanjske parlamentarne poslove Europskog parlamenta – jedinici za proširenje i transatlantske odnose.

Iz odvjetništva u Sabor

Sandra Petrović Jakovina završila je Pravni fakultet u Zagrebu, nakon čega je 2010. godine počela raditi kao odvjetnička vježbenica u jednom zagrebačkom odvjetničkom društvu, u kojem je bila dok nije ušla u Sabor. Aktivna je u politici u svojoj rodnoj Pitomači, gdje je članica Predsjedništva općinske organizacije SDP-a Pitomača te predsjednica Nadzornog odbora SDP-a Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujući tom angažmanu 2011. je na parlamentarnim izborima stavljena na osmo mjesto na listi Kukuriku koalicije u četvrtoj izbornoj jedinici. Od lipnja prošle godine članica je i Glavnog odbora SDP-a.

Večernji.hr

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...