Umro profesor Branko Svoboda

Objavljeno:

Virovitici je sinoć umro Branko Svoboda, dugogodišnji profesor fizike i elektrotehnike u virovitičkim srednjim školama, direktor tvrtke „Tehnoservis“, nekadašnji gradski vijećnik i bivši zamjenik gradonačelnika iz redova HSS-a, objavio je portal Virovitica.net

Svoboda je rođen 27. travnja 1946. godine u Zagrebu, a sa dvije godine s roditeljima je preselio u Viroviticu. Bio je član Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjedništva SOFK-e , predsjedništva Socijalističkog saveza i tajnik Gradske organizacije HSS-a.

Jedan je od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba Virovitica gdje obavljao funkciju predsjednika i inicijator gradnje košarkaškog stadiona na Borcu. Kao direktor Tehnoservisa širio je poslove sa inoparterima. Sudjelovao je u organizaciji svih većih sportskih akcija i manifestacija u gradu. Kao član Savjeta Mjesne zajednice zalagao se za akciju uređenja i modernizacije grada. Uz sport poseban fokus interesa bio mu je odgoj i obrazovanje mladih. U radu Gradskog vijeća bit će upamćen kao oporbenjak koji se ne libi postaviti i najotvorenija pitanja i žestoko kritizirati gradsku vlast.

Iskrena sućut obitelji.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni