Uplatio nepoznatoj osobi 9000 kuna kako bi sestru “spasio” iz azila

Objavljeno:

spot_img

Jučer 11. ožujka u Policijsku postaju Virovitica dojavljen je novi oblik prijevare nad građanima. Provedenim obavijesnim razgovorom sa 52 – godišnjakom sa područja Gradine dobiveno je saznanje da ga je dana 10. ožujka na kućni telefon nazvala ženska osoba sa telefonskog broja strane zemlje, te mu se predstavila i rekla da zove u ime Hrvatskog veleposlanstva u Londonu u vezi njegove sestre koja živi u Kanadi.

Policija

U razgovoru mu je nepoznata ženska osoba rekla da mu je sestra zadržana na aerodromu u Londonu u azilu jer nije prijavila novac koji je nosila sa sobom te da joj je zbog svega pozlilo i da moli njegovu pomoć u vidu jamčevine veće od 9000 kuna kako bi mogla nastaviti put prema Hrvatskoj.

Nadalje u razgovoru mu je napomenula da novac mora uplatiti istoga dana do 20 sati nakon čega će ona u veleposlanstvu riješiti nastao problem.

Nakon što je 52 – godišnjak uplatio novčani iznos na ime nepoznate osobe, prevarantica mu je rekla da će mu sestra 10. ožujka oko 22.50 sati, doći u zračnu luku u Zagrebu, a što je 52 – godišnjak povjerovao i otišao u Zagreb, te ubrzo shvatio da se radi o prijevari. Zaprimljena je kaznena prijava. Slijedi daljnji rad na pronalasku počinitelja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...