Upoznajte Domagoja Šegregura: Genijalac iz Virovitice

Objavljeno:

spot_img

Na prvi pogled, on je sasvim običan i prosječan 18-godišnjak, no, za razliku od većine svojih vršnjaka koji su vikendima tulumarili, Domagoj Šegregur imao je sasvim drugu zanimaciju. Naime, on je vikende provodio u istraživanju na rijeci Dravi i tako zaradio za putovanje u Helsinki. Tamo je, zajedno s ostalih tridesetak mladih znanstvenika, u lipnju na međunarodnom kampu “Millennium Youth Camp” istraživao zagađenost voda. Njegove uspjehe prepoznali su i gradski oci Virovitice, pa mu je ove godine dodijeljena godišnja nagrada Virovitičko-podravske županije, prenosi Glas Slavonije.

“U Finskoj sam radio u grupi s mladima iz Rusije, Srbije, Indije i SAD-a. Proučavali smo otkrivanje zagađenja slatkovodnih resursa, njegovo sprečavanje i procese pročišćavanja voda”, rekao je Šegregur, koji se na natječaj prijavio s radom “Ribe i voda rijeke Drave”, za koji je laboratorijska istraživanja proveo u Institutu Ruđera Boškovića.

Upisao studij u Frankfurtu, no želi raditi u Hrvatskoj

Mladi Virovitičanin, koji je srednju školu pohađao u Zagrebu, sva je četiri razreda završio s 5.0, bio je u više navrata državni prvak u biologiji, viceprvak u povijesti i informatici. Nakon srednje škole odlučio se za studij farmacije na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu na Majni, iako su se za njega otimala najbolja europska sveučilišta.

“Naravno da bih volio jednog dana živjeti i raditi u Hrvatskoj. Želja mi je školovati se vani i iskoristiti prednosti koje takvo školovanje pruža. Njemačka stipendija osigurava mi smještaj i pokriva troškove studiranja svih pet godina. Vidjet ću kako će se stvari razvijati, ali svakako se jednog dana opet vidim u Hrvatskoj”, zaključio je Šegregur.

Domagoj u slobodno vrijeme voli ići u kino i na koncerte, a koliko god se to činilo nespojivim s njegovom ljubavi prema klasičnoj glazbi, jednostavno obožava heavy metal. Na pitanje ima li djevojku, odgovorio je kratkim protupitanjem: “Nemam još, i zašto me to svi pitaju?” (index.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...