Upozorili smo Vladu RH: spajanje regija štetno je za Slavoniju!

Objavljeno:

spot_img

TolušićDa su slavonski župani bili u pravu kada su digli svoj glas protiv umjetnog statističkog spajanja Panonske sa Sjeverozapadnom Hrvatskom, odnosno Slavonije s ostatkom kontinentalne Hrvatske, potvrđuje nova Odluka Vlade RH o karti regionalnih potpora kojom je najsiromašnijim dijelovima Hrvatske – slavonskim županijama umanjena vrijednost regionalnih potpora za poduzetničke investicije s 50% na 40%. “Upravo smo na taj dio neravnopravnosti slavonskih županija upozoravali ministra regionalnog razvoja jer tko će sada ulagati u Slavoniju kada dobiva ista sredstva po istim uvjetima kao i u Zagrebu, Varaždinu ili Splitu.

Pa i sam ministar gospodarstva nedavno se čudio da itko uopće hoće ulagati u Hrvatsku, dok se premijer Milanović kunio da neće zaboraviti Slavoniju. Sada vidimo njihovu brigu za ujednačeni razvoj Hrvatske. Ma mogu oni na papiru otklanjati sve birokratske barijere za dolazak investitora, kad je ova Vlada RH najveća njena barijera za razvoj.

Ovom odlukom, poduzetnik koji je imao namjeru uložiti npr. 1 mil Eura na područje Virovitičko-podravske županije izgubio je samo na ovoj razlici potpora 73.500 Eura. Ovo je dokaz da ova Vlada RH ne vodi računa o ujednačenom regionalnom razvoju zemlje i da će siromašni postati još siromašniji. O ovome sam osobno upozorio ministra Grčića na sastanku župana Panonske Hrvatske, ali me je uvjeravao da će naći alate za pomoć Slavoniji.

Ovo je prva negativna posljedica štetnog spajanja dvije regije a bojim se da neće biti i jedina”  – kaže Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...