Upravljao mopedom sa 2,56 promila alkohola u krvi

Objavljeno:

spot_img

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 10 s materalnom štetom i 6 s ozlijeđenim osobama. Pet su prometnih nesreća uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola ili su odbili alkotestiranje i jednu nepoznati vozači. Svi poznati počinitelji prometnih nesreća su upravljali osobnim automobilima. U tim su prometnim nesrećama 4 osobe teško ozlijeđene, od kojih 3 u osobnim automobilima i jedna na motociklu, i 8 je osoba lako ozlijeđeno.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 300 prekršaja, od kojih 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 106 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 17 prekršaja pješaka i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.56 g/kg je utvrđena kod vozača mopeda starosti 37 godine koji je zatečen da upravlja vozilom u Orahovici u nedjelju oko 1 sat, a najveća brzina kretanja vozila od 148 km/h izmjerena je kod vozača osobnog automobila u subotu oko 12.20 sati u Ulici Lj. Gaja u Pitomači, na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine 70 km/h.
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 5 osoba, od kojih 4 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i jedna je zadržana temeljem odredbi čl. 137. istoga zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...