Uređenje virovitičkih ribnjaka: Prostor za rekreaciju, lov i ribolov, obiteljske izlete…

Objavljeno:

spot_img

Grad Virovitica nastavlja s aktivnostima na strateškom projektu uređenja Ođenice i Virovitičkih jezera, koji će se realizirati u više faza. Trenutno se radi na novelaciji idejnih rješenja za Ođenicu I. – faza I. čija je vrijednost oko 110 milijuna kuna.

Virovitički ribnjaci

Tim povodom je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom te ravnateljicom Razvojne agencije VTA Tihanom Harmund, održao sastanak s Krunoslavom Predragovićem, voditeljem Ispostave Hrvatskih voda u Virovitici.

Na sastanku se govorilo o planiranim aktivnostima te je, između ostalog, istaknuto kako je u planu uređenje 1., 2. i 3. ribnjaka za rekreaciju, a od 4. ribnjaka nadalje bio bi prostor za lovce i ribolovce. Biciklistička staza uredila bi se do 12. ribnjaka, do kuda bi ujedno bila postavljena i javna rasvjeta. Osim toga, u planu je i uređenje poučnih staza, a cijela turističko-rekreacijska zona bit će spojena s Dravom kako bi se dobila zaokružena turistička priča.

– Cilj nam je da biciklisti imaju na raspolaganju uređenu poučnu stazu i preglednu trasu tako da nesmetano mogu uživati u prirodnim ljepotama našeg kraja. Želimo da turistički sadržaji po kojima se Virovitica razlikuje od ostalih destinacija budu dostupni turistima, prolaznicima, sportašima, rekreativcima, ali i za obiteljske izlete, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Inače, projekt vezan uz uređenje Virovitičkih ribnjaka Grad Virovitica je u suradnji s Razvojnom agencijom VTA prijavio i na Interreg V-A program prekogranične suradnje s Mađarskom te se za isti očekuju rezultati natječaja. Projekt se odnosi na izmuljivanje ribnjaka te izgradnju nadstrešnice i molova. (virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...