spot_img

Uređuju se platane ispred Crkve sv. Roka u Virovitici

Objavljeno:

Nakon što su prošle godine stručnjaci prve specijalističke hrvatske tvrtke za prosudbu i njegu stabala, Stablosan d.o.o., posjetili su Viroviticu i obavili prosudbu zdravstvenog stanja i statike primjernih stabala u Gradskom perivoju i užem centru grada uskoro će započeti i uređenje virovitičkih platana ispred Crkve sv. Roka.

Platane

Na temelju obavljenih opažanja i mjerenja stabala, izrađen je stručan elaborat koji sadržava svu dokumentaciju o izvršenom pregledu; rezultatima izmjere, analize, i interpretacije podataka, s ocjenom održivosti s prijedlogom mjera njegove zaštite ili sječe rekao je Bodo Siegert, vlasnik tvrtke i sudski vještak za njegu i statiku stabala ovim metodama rada i instrumentima.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin naglasio je da je svako drvo u gradu spomenik i tako se prema njemu treba i odnositi te, kako je u prošlosti bilo primjer da se nestručnim radom ugroze stabla i učini nepopravljiva šteta. Na ovaj način tijekom idućih nekoliko dana uredit ćemo i naše poznate platane i ostala stabla od kojih su neka starija i više od stotinu godina. (vt.hr)

Privremeno zatvaranje prometa u Virovitici

Zbog izvođenja radova na orezivanju stabala ispred crkve i Palače Pejačević, privremeno se zatvara za sav promet Trg kralja Zvonimira u Virovitici, na dionici od raskrižja s Trgom bana Josipa Jelačića do raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora u dane 18., 19., 20., 21. i 22. svibnja 2015. godine u vremenu od 07,30 do 16,30 sati.

Za vrijeme privremene zabrane promet će se preusmjeravati, prema privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji, na ostale ceste u Gradu Virovitici.

Molimo sve sudionike u prometu za razumijevanje i strpljenje za vrijeme trajanja privremene zabrane prometovanja i poštivanje postavljene privremene regulacije prometa.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni