Područna škola Vukosavljevica Osnovne škole Augusta Cesarca Špišić Bukovica sagrađena je davne 1911. godine. U gradnji je tada korištena ukrasna cigla od pijeska i vapna. Kako bi se spriječila opasnost od devastacije koja se javila s vremenom, 1955. godine izgrađen je ukrasni kameni potporni zid koji je stabilizirao zgradu i istovremeno joj dao specifičan izgled.

Zbog svog izgleda i arhitekture vukosavljevačka škola predstavlja svojevrstan spomenik kulturne baštine.

U obilasku škole, koju danas pohađa 27 učenika u dvije smjene, bio je načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. Trenutno su u funkciji dvije učionice, međutim, tehnički uvjeti pohađanja nastave iznimno su neadekvatni. Stolarija je u toliko lošem stanju da kroz nju zimi doslovno pada snijeg. Kako bi se nastava pohađala u adekvatnim uvjetima, na inicijativu župana Tomislava Tolušića i načelnika Hrvoja Milera, već krajem 2015. godine krenut će se u potpunu rekonstrukciju Područne škole Vukosavljevica.

Do sada je izdana lokacijska dozvola, u tijeku je izdavanje građevinske dozvole, a za rekonstrukciju će biti izdvojeno oko 4 milijuna kuna.

Podsjetimo se, svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Ukupno je izgrađeno te obnovljeno preko 30 škola i 5 školskih športskih dvorana.