Uskoro otvorenje sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška

Objavljeno:

spot_img

Plodna zemlja uz Dravu, postat će još plodnija jer se uskoro može očekivati otvorenje sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška, na kojem su 2011. godine započeli radovi, u vrijeme tadašnjeg župana, danas ministra poljoprivrede, Tomislava Tolušića.
Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, koji se nalazi na području općine Sopje, gotovo 81 milijun kuna vrijednom projektu, obišli su županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, kao i općinski vijećnik, te predsjednik Mjesnog odbora Sopje Berislav Androš.

– Površina od 1.260 hektara natapat će se vodom iz rijeke Drave koja će kroz podzemni cjevovod ići do crpne stanice i potom na plodnu ravnicu. Ovo je značajan doprinos Virovitičko-podravske županije za slavonskog poljoprivrednika i razvoj ove nama iznimno važne gospodarske grane kao i ruralnih dijelova Virovitičko-podravske županije – istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Inače, Virovitičko-podravska županija prijavila je dva projekta na Natječaj za provedbu podmjere 4.3. “Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva”, provedba tipa operacije 4.3.1. “Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja”.

Prijavljeni su projekti za sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac (vrijednosti oko 45.000.000,00 kuna od 750 hektara), te Đolta (vrijednosti 14.000.000,00 kuna od 200 hektara). Navedena dva projekta, ukupne vrijednosti oko 59.000.000,00 kuna, koje je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, s već postojećim sustavom navodnjavanja Kapinci – Vaška, kada se završi ovaj dio, tvorit će oko 2.300 hektara navodnjavanih površina na području Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...