U četvrtak, 2. srpnja, u prostorima Virovitičko-podravske županije održana je skupština Udruge proizvođača Slavonskog meda na kojoj su članovi udruge usvojili dokument specifikacije u cilju podnošenja zahtjeva za zaštitu izvornosti „Slavonskog meda“.

Med

Upućivanjem zahtjeva pokrenut će se procedura zaštite izvornosti „Slavonskog meda“ što će ujedno činiti prvu zaštitu meda kao proizvoda nacionalnim i Eu oznakom izvornosti u RH.

Zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak uvodno je pozdravila sve članove skupštine te naglasila kako je Virovitičko-podravska županija pokrenula inicijativu za zaštitu izvornosti „Slavonskog meda“ te zajedno sa ostalim slavonskim županijama i udrugama pčelara na području slavonije uspješno radi na realizaciji ovog projekta. Također je istaknula važnost zaštite autohtonih poljoprivrednih proizvoda kao nužan preduvjet u cilju pozicioniranja poljoprivrednih gospodarstava RH na nacionalnom i EU tržištu.

Skupštini su osim pčelara sa područja slavonije nazočili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede te predstavnici Županija partnera na projektu.