Prekrasna uskrsna jaja, zečići, mostići, drvene stolice, drvene „staze“ krase prostor ispred Centra za kulturu u Virovitici i oduševljavaju sve prolaznike, osobito one najmlađe kojima je ovo odličan „kutak“ za igru. Svoj doprinos kako bi vizure našeg grada zablistale u uskrsnom ruhu, dali su i učenici Industrijsko-obrtničke i Tehničke škole Virovitica, smjerovi Stolar i Šumarski tehničar.

Učenici smjera Stolar, pod mentorstvom Gorana Horvata, izrađivali su tako drvene zečeve i mostiće, dok su učenici smjera Šumarski tehničar, s mentorom Lukom Mlinarićem, izradili također drvene zečeve, stolice, klupu te oblutke od kojih su napravljene stazice koje upotpunjuju ugođaj ispred Centra kulture.

Ukrašavanje grada odvija se pod budnim okom Jasne Baranjec – Keserica i Đurđice Giba iz Kreativne udruge „Unikat“ te uz pomoć zamjenice gradonačelnika Vlaste Honjek – Golinac. Inače upravo „Unikat“ posljednjih mjesec dana oslikavala dekoracije koje krase Viroviticu… „Duh“ nadolazećeg Uskrsa, vidi se i kod Gimnazije Petra Preradovića, na šetnici, u Gradskom parku, oko nove fontane, kao i u Malom parku… Tu je i neizostavni Mikeš, koji se ove godine smjestio na dvije lokacije, ispred Dvorca Pejačević i Palače Pejačević… (www.virovitica.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)