Virovitički muzej su u ponedjeljak, 12. veljače 2018. godine posjetili učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Povod je bila radionica o pokladama (mesopust, pust, fašnik, fašnjek, karneval, krnoval, krnjeval, maškare, mačkare, …), ali i obilježavanje Valentinova (Dan sv. Valentina).

Etnologinja našeg Muzeja kratko ih je upoznala s dijelom tradicijskih običaja, različitošću naziva spomenutih običaja, kao i s poviješću obilježavanja tih dana. Posebno su djeci bili zanimljivi opisi pokladnih likova (čoraci, buše, bušari, mačkari, starcevi i brojni drugi) kojih smo se ovom prilikom samo kratko usmeno dotakli. Muzej su posjetile dvije odgojne skupine (OOS 5 i 7) s Nevenkom Gruban, prof. def. i Majom Polović dipl. učiteljicom.

Izrađivale su se i ukrašavale prigodne, prethodno pripremljene, maske od bijelih ruku (kao simbol prijateljstva) kojima će se učenici pohvaliti u školi, ali i na ulicama našeg grada na pokladni utorak. Također, izradili smo prigodne valentinovske čestitke svojim simpatijama, prijateljima, obitelji i učiteljicama. Ugodno dopodne začinili smo slatkom čokoladom i pjesmom. Do novih zanimljivih susreta hvala COOR-u na suradnji!