Vatra izdaje EP singl za “Bilo je dobro dok je trajalo”

Objavljeno:

spot_img

Nakon iznimno uspješnog studijskog albuma ”Ima li budnih” s kojim su svirali uzduž i poprijeko Lijepe naše, grupa Vatra odlučila je ne uzimati pauzu i vratiti se u studio. ”Rupu” između dva oficijelna albuma ove će jeseni popuniti EP izdanjem naziva ”VT”, svojevrsni hommage rodnom gradu koji vjerno stoji uz bend već dugi niz godina.

Vatra

EP forma definirana kraćom minutažom dopustila je Vatri izlet u dosad nepoznate vode u kojima su se poigrali aranžmanima svojih pjesama sa ranijih albuma i upotrijebili instrumente koji im nisu matični, poput melodike, metalofona, tarabuke i mnoštva elektonike, od najprimitivnijih sintisajzera s kraja 70-ih do posljednjeg krika tehnologije, poput iPad-a.

Neke od pjesama koje će biti objavljene na EP-ju nikada nisu bile singlovi, a bend je iste htio predstaviti široj publici i spasiti ih od zaborava smatrajući da nose dovoljno kvalitete da ne ostanu skrivene samo za rijetku albumsku publiku. I ovog puta produkciju potpisuje dvojac iz Svadbasa – Jura Ferina i Pavle Miholjević koji su postali već prokušani začin u Vatrinoj kuhinji i koji su s bendom stvorili posebnu kemiju međusobnog razumijevanja i glazbenog afiniteta.

Tako se prva u novom aranžmanu našla šarmantna ljubavna pjesma ”Bilo je dobro dok je trajalo” sa njihovog prvog albuma ”Između nas” objavljenog davne 1999. godine, a koja najavljuje EP ”VT” čiji izlazak očekujemo u jesen. Osim interesantnog aranžmana, jedna od zanimljivosti je i svirka dvojice bubnjara – Vatrinog Maria Kasumovića i producenta Pavla Miholjevića koja je dosad sporijoj ljubavnoj pjesmi dodala ritam i drugačiji, poletniji izričaj kojeg je svirkom na iPadu upotpunio i basist Tomislav Šušak. ”Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” grupe Vatra premijerno poslušajte ovog četvrtka, 30.4. u 18 sati u emisiji ”Glazbeni show Dalibora Petka” na Narodnom radiju i na portalu Net.hr!

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...