Vatreno nebo: Nikada nije toliko grmjelo i sijevalo

Objavljeno:

Vatreno nebo: Nikada nije toliko grmjelo i sijevalo kao ove noći jer je čak 6.000 munja zabilježeno na nebu iznad Virovitičko-podravske županije

foto: Kristijan Toplak

Nebo iznad Virovitičko-podravske županije, u noći sa srijede na četvrtak, svijetlilo je kao „božićno drvce“. Čak 6.000 munja zabilježeno je na nebu iznad nas. Najviše ih je zabilježeno na području Orahovicu, u nekoliko navrata, potom Virovitice, Slatine, Pitomače, Suhopolja, Voćina, Čačinaca, Zdenaca… Toliki broj munja doista nije zabilježen u novijoj povijesti.

(Fotografije: Kristijan Toplak)

Orahovica dan kasnije: Jutro je otkrilo strahotu užasa, park Roberta Domanija gotovo da više ne postoji, mnoštvo automobila su uništeni, s Phoenixa je odletjelo krovište, sreća je da nitko nije stradao

U središnjem parku radnici Hrvatskih šuma rušili su nekoliko drveća koja su dan ranije uništila tri parkirana automobila. Njima, nakon olujnog nevremena nije bilo spasa. U samo 20 minuta, pijavica je poharala središte Orahovice. Razmjeri katastrofe bili su vidljivi već u srijedu, no, tek je jutro donijelo prikaz strahote užasa, jer je, naime, Orahovicu i tijekom noći, još dvaput pogodila oluja.

No, tijekom te noć, gradonačelnik Josip Nemec je „sve digao na noge“. Radnici komunalnih tvrtki, Hrvatskih šuma, ali i mnogobrojni građani, krenuli su u raščišćavanje gradskih ulica i parkova. Tako je na zgradu autobusnog kolodvora, palo drvo, uništilo krovište. No već ujutro, radnici su bili na terenu, kako bi sanirali štetu. Radove su, uz gradonačelnika Josipa Nemeca, obišli i saborski zastupnik Josip Đakić i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

– Sva sreća je da nitko nije stradao – riječi su gradonačelnika Nemeca.
Središnji park u Orahovici, koji je sve ove godine ponos ovog grada, je ostao bez nekoliko drveća, ali prava „pošast“ je pogodila Park Roberta Domanija koji je gotovo da više ne postoji. Pijavica se sa stablima igrala kao s čačkalicama, gulivši im koru i bacajući ih u obližnje dvorište gdje je stradao automobil i krovište. Teško je stradala i zgrada Phoenixa u središtu grada kraj Gradske uprave jer joj je vjetar odnio ogromno krovište.

Ovakvo nevrijeme se ne pamti. No, u četvrtak oko podneva, vrijedni Orahovčani su sanirali najveći dio šteta u nevremenu o kojem će se još dugo pričati, jer niti oni najstariji ne pamte „kad je ovako drveće letjelo zrakom“ kao te srijede 13. srpnja.

(Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...