spot_img

Večeras ćete možda čuti brojne vatrogasne sirene: Evo što će se događati

Objavljeno:

U večernjim i noćnim satima na području zapadnog dijela Virovitičko-podravske županije Vatrogasna zajednica VPŽ održat će veliku vatrogasnu vježbu. Vatrogasci će nakon 22 sata dobiti poziv na intervenciju zbog pada putničkog zrakoplova.

Točnu lokaciju vatrogasci će saznati tek onda, a moguća su područja općine Pitomača, Lukača, Gradine, Špišić Bukovice, Suhopolja ili grada Virovitice.

  • Na vatrogascima još uvijek neznanom terenu, s operativnim zadacima i operativnom problematikom bit će upoznati tek po dolasku na prihvatno mjesto. U sklopu vježbe će morati koristiti GPS koordinate kako bi se snalazili u prostoru i lokaciji. Dodatna otežavajuća okolnost će biti i noćni uvjeti, najavljena kiša i magla. Vježbi će se priključiti i Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica koje djeluje na području grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica – kažu iz županijske Vatrogasne zajednice te naglašavaju cilj ove vježbe.
  • Cilj je uvježbavanje operativnih snaga u stvarnim i realnim situacijama i uvjetima, međusobna suradnja vatrogasaca različitih gradova i općina, a sve sa svrhom još kvalitetnijeg, osposobljenijeg i djelotvornijeg djelovanja na vatrogasnim intervencijama – kažu iz VZ-a te mole građane za razumijevanje.
  • Ovim putem obavještavamo i sve građane s područja navedenih općina kao i grada Virovitice da se ne uplaše ukoliko u petak, nakon 22:00 sata čuju vatrogasne sirene. S obzirom na noćne sate, vatrogasci će imati obzira i iste koristiti samo u slučaju prijeke nužde – istaknuli su.

(vpz.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...